Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Δημάρχου Πλαστήρα με διοίκηση και στελέχη του e-Trikala

nanos e trikala

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης e-Trikala του Δήμου Τρικαίων, κ. Γιάννη Κωτούλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Οδυσσέας Ράπτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα στελέχη Βασίλης Μπράντζος (γενικός γραμματέας του Δήμου) και ο κ. Βασίλης Αποστολακούλης (στέλεχος της e-Trikala), ο οποίος κατάγεται από τη Φυλακτή.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα στα γραφεία της διοίκησης της καινοτόμου σε θέματα εφαρμογών νέων τεχνολογιών Δημοτικής Επιχείρησης , απόρροια προηγούμενης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λίμνης Πλαστήρα με στελέχη της e-Trikala. Ο δήμαρχος κ. Νάνος έθεσε τις προτεραιότητες για να μετατραπεί ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα σε «ψηφιακό δήμο» και ειδικότερα στους τομείς Τουρισμού, εξυπηρέτηση δημοτών από απόσταση, Υγεία, ένταξη του Δήμου σε καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματα.

α) Αναζήτηση ειδικού προγράμματος εξατομικευμένης ξενάγησης στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, η οποία θα παρέχεται στους επισκέπτες της περιοχής, μέσω δωρεάν σύνδεση με το διαδίκτυο (ελεύθερο wi –fi) και μιας ειδικής εφαρμογής η οποία θα λειτουργεί στο κινητό του ενδιαφερόμενου. Ο Δήμος μέσα από την εξατομικευμένη ξενάγηση που θα παρέχει στους επισκέπτες, στοχεύει στην ουσιαστική υποστήριξη του Τουρισμού, μεγιστοποιώντας την ικανοποίηση των τουριστών της περιοχής με επιπλέον παροχές και τα οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη.

Βαθύτερος σκοπός του Δήμου είναι να γνωστοποιήσει την Ιστορία του τόπου στους επισκέπτες και να συμβάλλει στην κατανόηση του περιβάλλοντος που επισκέπτεται. Υπηρετεί το στόχο της νέας δημοτικής αρχής να μετατρέψει τη λίμνη Πλαστήρα σε ανοιχτό εκπαιδευτικό κέντρο, τόπο βιωματικής μάθησης και εμπειρίας. Τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι πολλαπλώς θετικά διότι ενισχύει την δια βίου μάθηση των επισκεπτών (ιδιαίτερα των νέων), αναβαθμίζει τον εκπαιδευτικό τουρισμό ως μοχλό οικονομικής και κοινωνικής Ανάπτυξης.

β) Δεύτερη προτεραιότητα η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών της καθημερινότητας  των δημοτών, αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.

γ) Εισαγωγή νέων δυνατοτήτων βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας μέσω των νέων τεχνολογιών, με στόχο την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων στα νοσοκομεία.

δ) Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ένταξη του Δήμου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης για καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες.

Από την Δημοτική επιχείρηση e-Trikala άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις του Δημάρχου και δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα αναζητήσουν τις κατάλληλες προτάσεις, ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι που ανέπτυξε ο κ. Νάνος.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας στα θέματα που τέθηκαν, όπως υπάρχουν και επιπλέον ενέργειες ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Λίμνης Πλαστήρα με όρους Καινοτομίας, Ποιότητας και Εξωστρέφειας, που προωθεί η νέα δημοτική αρχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Με την κατάθεση των προτάσεων υλοποίησης των στόχων, θα συναφθεί σύμφωνο συνεργασίας των δύο Δήμων.




Total
0
Shares
Previous Article
kairos 1

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Next Article
nanos panagiotis

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό από το Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα