Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Δημάρχου Μουζακίου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τον αναδασμό στο Αγναντερό

Συνάντηση Δημάρχου Μουζακίου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τον αναδασμό στο Αγναντερό

Συνάντηση Δημάρχου Μουζακίου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τον αναδασμό στο Αγναντερό

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό πραγματοποίησε στο γραφείο του στη Λάρισα, την Παρασκευή 09/04 ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης συνοδευόμενος από την Δημοτική Σύμβουλο, Λίνα Αγγελάκη, τον Πρόεδρο της ΤΚ Αγναντερού Νικήτα Παπακώστα, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Αγναντερού, Κωνσταντίνο Αρχοντή και τον Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου Μουζακίου, Απόστολο Γκουρμπαλιώτη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν το θέμα του αναδασμού αγροτικών εκτάσεων της Τ.Κ  Αγναντερού, συγκεκριμένα των αγροτικών ιδιοκτησιών που είναι χαρακτηρισμένες ως «Αμπέλια», συμπεριλαμβανομένων αγροτεμαχίων σε διάφορα σημεία του χωριού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα του έργου και επισημάνθηκε ότι ένας θετικός παράγοντας αποτελεί το γεγονός ότι οι ιδιοκτησίες του Αγναντερού είναι ενταγμένες στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε: «Αρχικά με τον Δήμαρχο Μουζακίου, κ.Στάθη συζητήσαμε για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Μουζακίου, ειδικά μετά τις καταστροφικές συνέπειες του «Ιανού». Εκτενή αναφορά έγινε και στο φράγμα του Μουζακίου, καθώς έχουμε στείλει προμελέτη στον Υπουργό Υποδομών, κ.Καραμανλή. Αντιλαμβάνεστε πως η υλοποίηση του εν λόγω έργου θα δώσει «πνοή» στον τόπο. Στη συνέχεια, με τους τοπικούς φορείς απ το Αγναντερό, μιλήσαμε για το θέμα του αναδασμού που ταλανίζει την τοπική κοινωνία. Κατανοώ και αναγνωρίζω τη σπουδαιότητα του έργου και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή του».

Για τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης τόνισε: «Σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης, συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το χρονοδιάγραμμα των έργων και την αδήριτη ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις και τα νέα έργα. Ο φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών, ωστόσο το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την πορεία των έργων είναι έκδηλο. Επιπλέον, με τους τοπικούς παράγοντες από το Αγναντερό, «ανοίξαμε» το θέμα του αναδασμού αγροτικών εκτάσεων. Με τον αναδασμό επιλύονται πολλά προβλήματα που αφορούν στην ιδιοκτησία, δίνονται άρτια σχήματα στα νέα αγροτεμάχια, δημιουργείται ένα σύγχρονο αγροτικό δίκτυο, εξωραΐζεται το τοπίο και μειώνεται το κόστος και ο χρόνος εργασίας προς όφελος του καλλιεργητή. Ευελπιστούμε στη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης μελέτης, καθώς ήρθε η ώρα να δοθεί λύση σε ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες την τοπική κοινωνία του Αγναντερού».




Total
0
Shares
Previous Article
zaaxaroulis giatros

Συνέντευξη Καθηγητή Χειρουργικής Παν/μίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Ζαχαρούλη

Next Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Η Αυτοδιοικητική θητεία στο μέσον- τα Έργα με Ρυθμό ... χελώνας !