Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Δημάρχου Δ. Λίμνης Πλαστήρα με τους Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας

Συνάντηση Δημάρχου Δ. Λίμνης Πλαστήρα με τους Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Τους στόχους της δημοτικής – αρχής έθεσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος ζητώντας συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Διαδοχικές συναντήσεις τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας είχε ο δήμαρχος Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, με την κ. Χατζηδημητρίου Ευαγγελία και Μιχάλη Παπανούσκα στα γραφεία τους αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος κατέθεσε το σχέδιο της νέας δημοτικής αρχής, να μετατρέψει σε ανοιχτό εκπαιδευτικό κέντρο τη λίμνη Πλαστήρα.

Στόχος είναι κάθε χρόνο να δημιουργούνται νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Μέσα σε λίγα χρόνια με την παράλληλη δημιουργία ανάλογων υποδομών και με τα θεματικά πάρκα που η νέα δημοτική αρχή προωθεί, η λίμνη Πλαστήρα να καταστεί ένα ανοιχτό σπουδαστήριο και αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, τόπος για περιβαλλοντικά προγράμματα και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Ο κ. Νάνος ανέφερε ότι σχεδιάζονται υποδομές για λειτουργία θερινών Σχολείων και Ακαδημιών, Σχολείων Δάσους, καθώς και για υποδοχή Ελλήνων και Ξένων φοιτητών για προγράμματα πρακτικής άσκησης.

Ο δήμαρχος ζήτησε την υποστήριξη ειδικών εκπαιδευτικών για την δημιουργία προγραμμάτων, καθώς και τη συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου.

Η κ. Χατζηδημητρίου και ο κ. Παπανούσκας ανέφεραν ότι με ιδιαίτερη χαρά θα στηρίξουν την προσπάθεια, δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικές αυτές δραστηριότητες είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και των τοπικών διευθύνσεων.




Total
0
Shares
Previous Article
Ανοιχτή εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη στο Μουζάκι

Ανοιχτή εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη στο Μουζάκι

Next Article
skondra ifipourgos periballontos 1

Λύσεις δρομολογεί η Ασημίνα Σκόνδρα στα πολεοδομικά  προβλήματα που ταλανίζουν το Νομό