Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Ασημίνας Σκόνδρα με τον Πρέσβυ του Ισραήλ κ. Yossi Amrani

Συνάντηση Ασημίνας Σκόνδρα με τον Πρέσβυ του Ισραήλ κ. Yossi Amrani

 

Συνάντηση γνωριμίας, αλλά και συζήτησης επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, μεταξύ της Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, με το νέο Πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Yossi Amrani.

Αφορμή της συνάντησης που αιτήθηκε η Ελληνίδα βουλευτής ήταν η επερχόμενη έκθεση MuniExpo 2020, που πραγματοποιείται το Φεβρουάριο 2020, στο Τελ Αβίβ και η οποία αφορά σε μεγάλο βαθμό σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, κύρια στο αστικό αλλά και στο αγροτικό περιβάλλον και την ενέργεια, θεματικές που αποτελούν σημεία κεντρικού πολιτικού ενδιαφέροντος για τη βουλευτή. Για την κ. Σκόνδρα η συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πρωτογενή τομέα του νομού από όπου προέρχεται (την Καρδίτσα) στην εν λόγω έκθεση θα είχε μεγάλη σημασία για τη διασύνδεση φορέων μεταξύ των δυο χωρών, γεγονός που βρήκε σύμφωνο και τον κ. Πρέσβη, που ενθάρρυνε μια τέτοια συμμετοχή. Η κ. Σκόνδρα θα διερευνήσει το ενδιαφέρον φορέων, αγροτών  και επιχειρήσεων στην Καρδίτσα για την εν λόγω έκθεση, όσο και σε επερχόμενες που έχουν ανάλογο ενδιαφέρον ή που εστιάζουν περισσότερο στον πρωτογενή τομέα.

Ταυτόχρονα, οι δυο συνομιλητές δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία, προκειμένου να ενισχύσουν το αποδεδειγμένο ενδιαφέρον των δυο χωρών για να συνεργαστούν σε τομείς όπως ενδεικτικά η αγροτεχνολογία, η βιώσιμη αστική ανάπτυξη και η ενέργεια, αναλαμβάνοντας δράσεις που θα ενισχύσουν τη συνεργασία αυτή και την αλληλο-υποστήριξη. Άλλωστε, ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει κεντρική πολιτική προτεραιότητα την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα, καθώς η Ελλάδα διαθέτει το χώρο, τους ανθρώπους και την εμπειρία για να την πετύχει. Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ διαθέτει τη γνώση και την τεχνολογία αιχμής στον τομέα, επομένως, αν αναπτυχθούν οι κατάλληλες συνέργειες, μόνο επωφελείς για τις δυο χώρες θα είναι.

Η κ. Σκόνδρα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πρέσβη να επισκεφτεί την Καρδίτσα, ώστε ο κ. Amrani να διαπιστώσει από κοντά τις δυνατότητες του νομού, ενώδεσμεύτηκαν να διερευνήσουν και άλλες περιοχές συνεργασίας -όπως η εκπαίδευση και ο πολιτισμός-, να παρακολουθούν την πρόοδο των θεμάτων που συζήτησαν, καθώς και να συνεισφέρουν από κοινού στη διατήρηση και ενίσχυση της Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας.

25f67574ce5828518217120106cc0aee




Total
0
Shares
Previous Article
oaed

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων και κυρίως των γυναικών

Next Article
Στο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καραγιάννη αντιπροσωπεία του Δ.Σ Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας

Στο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καραγιάννη αντιπροσωπεία του Δ.Σ Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας

Related Posts