Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Ανδρέα Στεργίου με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα

 

Ο υπ. Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Λέκκα Ευθύμιο, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Διευθυντή Εργαστηρίου Διαχείρισης Καταστροφών, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.

Η διαχείριση και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές είναι ένα ζήτημα καθοριστικής σημασίας για μια ορεινή περιοχή όπως η Αργιθέα. Οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή μας, οι συνεχείς κατολισθήσεις, η απειλή υπερχείλισης του Αχελώου καθώς και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που γίνονται ολοένα και συχνότερα, επιβάλλουν συνολικά τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης αποτελεσματικής κατεύθυνσης.

Αυτό ήταν και το πλαίσιο συζήτησης, όπου τέθηκαν οι δυνατότητες δημιουργίας πολυεπίπεδων μηχανισμών πρόληψης και διαχείρισης. Η επιστημονική και επιχειρησιακή εμπειρία θα αποδειχθεί πολύτιμη για το μέλλον. Άλλωστε ο κ. Λέκκας, ως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην έκδοση του Οδηγού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση κινδύνων σε επίπεδο Δήμων. Η μελέτη αυτή που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ υπό την καθοδήγηση του κ. Λέκκα, δύναται να αποτελέσει τη χρήσιμη βάση για το σχεδιασμό κατευθυντήριων στρατηγικών σε σχέση με την πολιτική προστασία.

bde5aeb08f00dfc1fda10a26a52d8bad




Total
0
Shares
Previous Article

Με προσθήκες η τελική μορφή του άρθρου 40 για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Next Article

Η ψεύτικη παροχολογία δε θα περάσει

Related Posts