Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Α. Σκόνδρα με Γ. Γεωργαντά με επίκεντρο δράσεις, μέτρα και στήριξη αγροτοκτηνοτρόφων 

Skondra Georgantas

Συνάντηση Α. Σκόνδρα με Γ. Γεωργαντά με επίκεντρο δράσεις, μέτρα και στήριξη αγροτοκτηνοτρόφων 

Η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά και συζήτησαν αναλυτικά θέματα, που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η κ. Σκόνδρα μετέβη στο γραφείο του Υπουργού, αφού την ενημέρωσε για την εξέλιξη της συνάντησης της ομάδας αρμοδίων Υπουργών με τους εκπροσώπους των Θεσσαλών αγροτών, που αυτές τις μέρες κινητοποιούνται και διεκδικούν λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε την κ. Σκόνδρα ότι σε πολλά ζητήματα εκ των οποίων και η ίδια έθετε το τελευταίο διάστημα, αρχικά στον Πρωθυπουργό και εν συνεχεία στον ίδιο,  δόθηκαν ευκταίες λύσεις, που ικανοποιούν κατά πολύ τον αγροτικό κόσμο. Μία από αυτές είναι η επιστροφή φόρου πετρελαίου, που θα λάβουν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ανάλογα με τα αγροτικά τους εισοδήματα.

Ανέφερε επίσης ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα, είναι δεδομένη και έμπρακτη, πάντα όμως με σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας.

Στην συνάντηση, η Βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στα θέματα που απασχολούν τον πολύπαθο κλάδο των κτηνοτρόφων και επεσήμανε τα πολλαπλά περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου και τις δυνατότητες ενίσχυσης των κτηνοτρόφων. Ακόμα, θετικός ήταν ο Υπουργός και στην πρόταση που επίμονα θέτει η κ. Σκόνδρα για την αλλαγή του κανονισμού του Ε.Λ.Γ.Α.»

Τέλος η Βουλευτής αναγνώρισε στον κ. Γεωργαντά ότι, αν και ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του Υπουργού, εργάζεται από την πρώτη μέρα συστηματικά και έχει ήδη δρομολογήσει την επίλυση μέρους των θεμάτων που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτρόφους και η ίδια διεκδικεί μέσω του θεσμικού της ρόλου.

Η συζήτηση που είχε η κ. Ασημίνα Σκόνδρα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, χαρακτηρίστηκε από κοινή παραδοχή των θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και όπως τόνισε ο Υπουργός, η κ. Σκόνδρα επίμονα και συστηματικά ασχολείται και διεκδικεί.

Προγραμμάτισαν νέα συνάντηση άμεσα για να συζητήσουν προτάσεις λύσεων των ποικίλων αγροτικών ζητημάτων.

Η κ. Σκόνδρα με τον κ. Γεωργαντά έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με επιτυχία, με αφετηρία την πρώτη κοινή εκλογή τους στην Βουλή το 2012. Τους συνδέει μακρά φιλία και η αγαστή συνεργασία τους είναι δεδομένο ότι θα αποφέρει καρπούς, προς όφελος πάντα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.
Total
0
Shares