Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Α. Σκόνδρα με Γ. Γεωργαντά με επίκεντρο δράσεις, μέτρα και στήριξη αγροτοκτηνοτρόφων 

Skondra Georgantas

Συνάντηση Α. Σκόνδρα με Γ. Γεωργαντά με επίκεντρο δράσεις, μέτρα και στήριξη αγροτοκτηνοτρόφων 

Η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά και συζήτησαν αναλυτικά θέματα, που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η κ. Σκόνδρα μετέβη στο γραφείο του Υπουργού, αφού την ενημέρωσε για την εξέλιξη της συνάντησης της ομάδας αρμοδίων Υπουργών με τους εκπροσώπους των Θεσσαλών αγροτών, που αυτές τις μέρες κινητοποιούνται και διεκδικούν λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε την κ. Σκόνδρα ότι σε πολλά ζητήματα εκ των οποίων και η ίδια έθετε το τελευταίο διάστημα, αρχικά στον Πρωθυπουργό και εν συνεχεία στον ίδιο,  δόθηκαν ευκταίες λύσεις, που ικανοποιούν κατά πολύ τον αγροτικό κόσμο. Μία από αυτές είναι η επιστροφή φόρου πετρελαίου, που θα λάβουν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ανάλογα με τα αγροτικά τους εισοδήματα.

Ανέφερε επίσης ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα, είναι δεδομένη και έμπρακτη, πάντα όμως με σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας.

Στην συνάντηση, η Βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στα θέματα που απασχολούν τον πολύπαθο κλάδο των κτηνοτρόφων και επεσήμανε τα πολλαπλά περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου και τις δυνατότητες ενίσχυσης των κτηνοτρόφων. Ακόμα, θετικός ήταν ο Υπουργός και στην πρόταση που επίμονα θέτει η κ. Σκόνδρα για την αλλαγή του κανονισμού του Ε.Λ.Γ.Α.»

Τέλος η Βουλευτής αναγνώρισε στον κ. Γεωργαντά ότι, αν και ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του Υπουργού, εργάζεται από την πρώτη μέρα συστηματικά και έχει ήδη δρομολογήσει την επίλυση μέρους των θεμάτων που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτρόφους και η ίδια διεκδικεί μέσω του θεσμικού της ρόλου.

Η συζήτηση που είχε η κ. Ασημίνα Σκόνδρα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, χαρακτηρίστηκε από κοινή παραδοχή των θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και όπως τόνισε ο Υπουργός, η κ. Σκόνδρα επίμονα και συστηματικά ασχολείται και διεκδικεί.

Προγραμμάτισαν νέα συνάντηση άμεσα για να συζητήσουν προτάσεις λύσεων των ποικίλων αγροτικών ζητημάτων.

Η κ. Σκόνδρα με τον κ. Γεωργαντά έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με επιτυχία, με αφετηρία την πρώτη κοινή εκλογή τους στην Βουλή το 2012. Τους συνδέει μακρά φιλία και η αγαστή συνεργασία τους είναι δεδομένο ότι θα αποφέρει καρπούς, προς όφελος πάντα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.




Total
0
Shares
Previous Article
dimotiko sxoleio Anthirou

Δήμος Αργιθέας: Αφήνουμε την όψιμη δημοσιότητα σε αυτούς που την επιζητούν και τη χρειάζονται. 

Next Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αργιθέας ας σοβαρευτεί ...

Related Posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…