Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συναντήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ με όλους τους δημάρχους N.Καρδίτσας

silogos ergazomenon OTA

Σειρά επαφών είχε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ οι συναντήσεις με τους δημάρχους.

Η αρχή των επαφών έγινε με τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Στεργίου Ανδρέα και στη συνέχεια με τους Δημάρχους των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, και Μουζακίου τους κ.κ. Τσιάκου, Σκάρλου , Σακελλαρίου, Στάθη αντίστοιχα, και ο κύκλος ολοκληρώθηκε με το δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνο.

Θέματα που τέθηκαν υπόψη των Δήμαρχων του νομού Καρδίτσας ήταν εκτός των άλλων η τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό, η ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τα κενά και θα κάνει τους δήμους πιο λειτουργικούς, η χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων και μάλιστα είτε με ισχνές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων (Άρθρο 178) είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών λόγω των εκτάκτων μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, τακτοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια μέσω Ε.Σ.Π.Α. στους Παιδικούς Σταθμούς και τις Κοινωνικές Δομές των Δήμων, αύξηση ωραρίου καθαριστριών.

Όπως δήλωσε στο “θεσσαλικό περισκόπιο” ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ταξιάρχης, οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και οι Δήμαρχοι άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία καθημερινά δυσχεραίνουν το έργο τους και δημιουργούν εμπόδια στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόθεση από τους δημάρχους του νομού για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, ενώ εισακούστηκαν και αιτήματα, όπως αυτό που είχε να κάνει με την αύξηση του ωραρίου των καθαριστριών.

Στις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι συμφώνησαν πως οι εργαζόμενοι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οφείλουν να αναγνωρίσουν την προσφορά τους δημόσια. Αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων τους και δήλωσαν ότι θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τον Σύλλογο προκειμένου να επεξεργαστούν από κοινού προτάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων.

volos.ert.gr




Total
0
Shares
Previous Article
tsipras

Σε Κιλελέρ και Λαζαρίνα την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

Next Article
police

Σοβαρό επεισόδιο στην Άρτα – Στο Νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό 3 Αστυνομικοί

Related Posts