Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συναντήσεις του Προέδρου της ΕΠΣΚ Μανώλη Στεργιόπουλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Πολιτισμού

Συναντήσεις του Προέδρου της ΕΠΣΚ Μανώλη Στεργιόπουλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Πολιτισμού

Συναντήσεις του Προέδρου της ΕΠΣΚ Μανώλη Στεργιόπουλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Πολιτισμού

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη συναντήθηκε, πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κυριάρχησε το ζήτημα της παράτασης της θητείας των Δ.Σ. αστικών συνεταιρισμών μέχρι 31/3/2021.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική διάταξη, κατά το άρθρο 89 του Ν. 4764/2020  (ΦΕΚ A’ 256/23.12.2020): “Η προθεσμία του τρίτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 1667/1986 (Α` 196), που προστέθηκε με το άρθρο 44 του ν. 4701/2020 (Α` 128), το οποίο τροποποιήθηκε με το άρθρο 303 του ν. 4738/2020 (Α` 207), αναφορικά με τη σύγκληση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των αστικών συνεταιρισμών, παρατείνεται μέχρι τις 31.3.2021. Κατά παρέκκλιση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 1667/1986, η θητεία των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων που έληξε ή λήγει εντός του έτους 2020, ανεξαρτήτως σχετικής πρόβλεψης στο καταστατικό, παρατείνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τη σύγκληση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του παρόντος ή μέχρι τη σύγκληση της αμέσως επόμενης ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης”.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς η πανδημία έχει δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Οι κ.κ. Τσιάρας και Στεργιόπουλος είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και για μια σειρά από άλλα γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό και την περιοχή μας.

stergiopoulos tsiaras

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, αφού ευχήθηκε στον Υφυπουργό καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, έθεσε επί τάπητος το καίριο ζήτημα της απαλλαγής ενοικίων για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που πλήττονται εν μέσω της πανδημίας.

Ο κ. Στεργιόπουλος συζήτησε διεξοδικά με τον Υφυπουργό για τον τρόπο που θα μπορούσε να θεσπιστεί μια τέτοια ρύθμιση ώστε να καλυφθούν οι Σύλλογοι που ενοικιάζουν διάφορους χώρους για τη λειτουργία τους.

Ο Υφυπουργός, από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών ώστε να βρεθεί ο τρόπος να ικανοποιηθούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που έχουν ενοικιοστάσιο.

Επίσης, ο κ. Γιατρομανωλάκης ενημέρωσε τον κ. Στεργιόπουλο για τις Προσκλήσεις που “τρέχουν” αυτό το διάστημα για επιχορηγήσεις διάφορων πολιτιστικών δράσεων, όπως  οι δυο τελευταίες που αφορούν σε «Δράσεις για τη μελέτη, διαφύλαξη, και ανάδειξη της άϋλης πολιτιστικής  κληρονομιάς» και «Δράσεις σχετικές με τη διάδοση, προβολή, προώθηση των Γραμμάτων και του βιβλίου, την υποστήριξη επιστημονικών συναντήσεων και δράσεων φιλαναγνωσίας» για τις οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί ηλεκτρονικά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού μας.

giatromanolakis stergiopoulos




Total
0
Shares
Previous Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε – συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της Τετάρτης

Next Article
Αναστολή πληρωμής επιταγών – Ποιοι ΚΑΔ που υπάγονται στη ρύθμιση

Αναστολή πληρωμής επιταγών – Ποιοι ΚΑΔ υπάγονται στη ρύθμιση