Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συναντήσεις και επαφές της Παναγιώτας Βράντζα για τα “Καραϊσκάκεια”

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Πολίτη – Στεργίου, με συνεργάτες των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας κας Κατσαβριά – Σιωροπούλου και κ. Λάππα, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, κ. Στεργιόπουλο, είχε την 4/4/2017 η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και κτηνίατρος Παναγιώτα Βράντζα.

Στη συζήτηση τέθηκε διεξοδικά το αίτημα της Ένωσης για την χρηματοδότηση της Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού “Καραϊσκάκεια”, η οποία διοργανώνεται ανελλιπώς εδώ και μια πεντηκονταετία προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο οποίος καταγόταν από το Μαυρομμάτι Καρδίτσας.

Όπως υπογραμμίσθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, μέσα από την διοργάνωση της Διεθνούς Γιορτής, στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο χορευτικά συγκροτήματα από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, προβάλλεται ο τοπικός πολιτισμός και τα αξιοθέατα της Θεσσαλίας.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα τόσο στην κεντρική πλατεία της πόλης της Καρδίτσας, όσο και σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις, όπως ο Καραϊσκάκειος Δρόμος, σκοπευτικοί αγώνες, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και παραδοσιακής ενδυμασίας από τις φιλοξενούμενες χώρες, σεμινάρια, μουσικά και χορευτικά εργαστήρια καθώς και θεωρητικά μαθήματα μουσικής και χορού μεταξύ των φιλοξενούμενων αντιπροσωπειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες επέδειξαν ιδιαιτέρως θετική διάθεση αναφορικά με την ικανοποίηση του αιτήματος οικονομικής αρωγής, θέτοντας ουσιαστικά αυτήν την σημαντική προσπάθεια της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, όπως άλλωστε συνέβη και πέρυσι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αντωνίου Ηλίας




Total
0
Shares
Previous Article

Ο ΟΑΕΔ παραδίδει δυο σημαντικά έργα στην Καρδίτσα

Next Article

Μήνυμα αγάπης και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων