Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συναντήσεις Ασημίνας Σκόνδρα με Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση για χρηματοδοτικά εργαλεία και εργασιακά προγράμματα

Συναντήσεις Ασημίνας Σκόνδρα με Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση για χρηματοδοτικά εργαλεία και εργασιακά προγράμματα

Στον Άδωνι Γεωργιάδη για ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ και στον Γιάννη Βρούτση για εργασιακά προγράμματα, η Ασημίνα Σκόνδρα

Συνεχίζονται εντατικά οι επαφές και οι συνεργασίες της Βουλευτή του Νομού μας, κ. Ασημίνας Σκόνδρα, με αρμόδιους Υπουργούς. Με τον τρόπο αυτό, η κ. Σκόνδρα κρατάει υψηλά στην επικαιρότητα, τα προβλήματα της Καρδίτσας και των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας και παράλληλα, καταθέτει προτάσεις σε επιμέρους ζητήματα, που προκύπτουν στη πορεία, ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Αυτή τη φορά, είχε συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση.

Με τον κ. Γεωργιάδη συζητήθηκε, η πρόβλεψη ενός ειδικού δανειοδοτικού εργαλείου, που αφορά τις επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από τον Ιανό. Με τον κ. Βρούτση συζητήθηκαν ζητήματα εργασιακά και ασφαλιστικά.

Η κ. Σκόνδρα δηλώνει σχετικά:

«Συνεχίζω σταθερά τις επαφές μου με υπουργούς, των οποίων οι αρμοδιότητες σχετίζονται με τα ζητήματα, που δημιούργησαν οι πλημμύρες στον τόπο μας, στους συμπολίτες μου και σχεδόν σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. 

Εκτενή συζήτηση και συνεργασία είχα σήμερα, αρχικά με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και στη συνέχεια με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση.  

Με τον κ. Γεωργιάδη, εξαντλήσαμε δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, που είτε επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες της 18ης Σεπτεμβρίου, είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο Υπουργός, αντιλαμβανόμενος τις εξαιρετικές ανάγκες, που έχουν προκύψει στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού μας, και με σαφή τη διάθεση του, να στηρίξει και να σταθεί αρωγός, στην προσπάθεια αναστύλωσης του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Καρδίτσας, συγκάλεσε κατά την παρουσία μου στο γραφείου του, τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, για να εξετάσουμε συγκεκριμένες εφικτές λύσεις χρηματοδότησης.  

Καταλήξαμε, ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται δηλαδή, για ένα ειδικό δανειοδοτικό εργαλείο, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα αφορά τους πληγέντες από τον Ιανό. Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης με ενημέρωσε, ότι τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, οι αποζημιώσεις που δίδονται από το Υπουργείο του και αφορούν τις ζημιές σε μηχανήματα, εξοπλισμό κτλ. 

Είναι αυτονόητο, ότι βρισκόμαστε με τον Υπουργό σε συνεχή επαφή, προκειμένου να διευθετηθούν απολύτως ικανοποιητικά τα ζητήματα, που διαχειρίζεται το Υπουργείο του. 

Στη συνέχεια, είχα συνεργασία με τον κ. Βρούτσηστο γραφείο του. Έθεσα στον Υπουργό, το ζήτημα της τρίμηνης αναστολής εργασίας, που αφορά τόσο τους εργοδότες, όσο και τους εργαζόμενους, σε επιχειρήσεις, που λόγω ζημιών από τον Ιανό, υπολειτουργούν η ακόμη δεν λειτουργούν.  

Ανέφερα στον κ. Βρούτση, ότι παρουσιάζονται αρρυθμίες στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για το συγκεκριμένο ζήτημα, και ο υπουργός με τη σειρά του με διαβεβαίωσε, για την επίλυση του θέματος. Πρότεινα επίσης στον κύριο Βρούτση, να εξεταστεί η πιθανότητα εκπόνησης, ειδικών εργασιακών προγραμμάτων, για ανέργους στις πληγείσες περιοχές.  

Ο Υπουργός άκουσε θετικά την πρόταση, αναφέροντας μου μάλιστα, ότι ένα πολύ καλό προγράμμα είναι ανοιχτό και τρέχει αυτή τη στιγμή, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες και άνεργοι του Νομού Καρδίτσας, μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει, τις ασφαλιστικές εισφορές στο ακέραιο και τον μισθό στο 70%. 

Ως μέλος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, βρίσκομαι σε στενή και συχνή συνεργασία με τον υπουργό κ.Βρούτση. Ως εκ τούτου, θέματα εργασιακά και κοινωνικά, που αφορούν της Καρδιτσιώτισσες και τους Καρδιτσιώτες, μέσω εμού, καθιστούν κοινωνό τον ίδιο τον Υπουργό. 

Γνωρίζω, ότι πολλά ζητήματα ακόμα είναι ανοικτά, ότι υπάρχει αβεβαιότητα και αγωνία στους συμπολίτες μου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω, ότι όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, θα λυθούν, ωστόσο απαιτείται λίγος χρόνος και λίγη υπομονή.»

skondra broutsis skondra georgiadis




Total
0
Shares
Previous Article
«Μια νέα αρχή» ...στο ΕΠΑΛ Μουζακίου

«Μια νέα αρχή» ...στο ΕΠΑΛ Μουζακίου

Next Article
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας

17 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Καρδίτσας