Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμβολική και αξιέπαινη κίνηση της Α. Σκόνδρα

Skondra polyteknoi Mouzaki 1

Συμβολική και αξιέπαινη κίνηση της Α. Σκόνδρα – Ευχάριστη έκπληξη για τα «πρωτάκια» των πολυτέκνων

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, επεφύλαξε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στα «πρωτάκια» των πολυτέκνων οικογενειών του Νομού μας!

Η Βουλευτής πήρε την πρωτοβουλία και προέβη σε μια συμβολική κίνηση, να δωρίσει στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες μια σχολική τσάντα, με την απαραίτητη γραφική ύλη, που θα χρειαστούν για το ξεκίνημα της σχολικής τους ζωής.

Η κ. Σκόνδρα, το πρωί του Σαββάτου, επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Καρδίτσας, όπου, παρουσία της Προέδρου, κ. Ουρανίας Σούφλα, του Αντιπροέδρου κ. Στέλιου Μπαλογιάννη, του Γεν. Γραμματέα κ. Βαΐου Ανυφαντή, του Ταμία, πάτερ Δημητρίου Τσιγάρα και του Μέλους, κ. Χριστίνας Ντόκα, των γονέων και των μικρών μαθητών, παρέδωσε τις σχολικές τσάντες.

Στην συνέχεια, τέθηκαν στην Βουλευτή, από την Πρόεδρο και το Δ.Σ., τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος και θέματα, που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες. Παράλληλα, συζητήθηκαν λύσεις και προτάσεις, τις οποίες η κ. Σκόνδρα άκουσε με προσοχή και υποσχέθηκε να αναπτύξει σχετικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι την ευχαρίστησαν θερμά για την ευαισθησία της, την ευγενική της πρωτοβουλία και την αδιάλειπτη στήριξή της προς την ελληνική, πολύτεκνη ή μη, οικογένεια.

Την ίδια ημέρα, η Βουλευτής επισκέφθηκε το Σύλλογο Πολυτέκνων Μουζακίου, στα γραφεία όπου στεγάζεται και συνάντησε τον Πρόεδρο, κ. Αναστάσιο Τόλο, τα Μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ηλία Τρυφέρη, Κωνσταντίνο Γεωργίου, πάτερ Νικόλαο Δήμο, Περικλή Κουτσογιάννη και Κωνσταντίνο Καραβίδα, γονείς και τα αυριανά «πρωτάκια». Παρέδωσε αντίστοιχα τις σχολικές τσάντες, τις οποίες τα παιδιά έλαβαν με μεγάλη χαρά.

Σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, το Προεδρείο και οι γονείς συζήτησαν με την κ. Σκόνδρα για όσα τους απασχολούν και της εξέθεσαν τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Παράλληλα, την ευχαρίστησαν για την ωραία αυτή κίνηση, ενώ οι μικροί μαθητές, της ανταπέδωσαν το δώρο με γέλια και αγκαλιές.

Η κ. Σκόνδρα σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή δήλωσε:

«Σε δύο μέρες ξεκινά το νέο σχολικό έτος. Με την αφορμή αυτή, θέλησα να κάνω μια συμβολική κίνηση προς τις πολύτεκνες οικογένειες του Νόμου μας, εκφράζοντας έτσι την στήριξη μου, την αναγνώριση των δυσκολιών, που μπορεί να αντιμετωπίζουν, στην εποχή που ζούμε, αλλά και την προσφορά τους στην κοινωνία, στο τόπο και την πατρίδα μας.

Στις συναντήσεις μου αυτές, με τους Συλλόγους Πολυτέκνων του Νομού μας, που εκπροσωπούν 4.500 οικογένειες, είχα και την ευκαιρία μιας κατατοπιστικής και διαφωτιστικής συζήτησης.

Προσπαθώ θεσμικά, αλλά και προσωπικά να στέκομαι δίπλα στις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται οι γονείς, που ενάντια σε κάθε δυσκολία, ανατρέφουν, διαπαιδαγωγούν και μορφώνουν τους πολίτες του αύριο, ότι υπάρχουν στην πολιτική, άνθρωποι που τους αφουγκράζονται και τους εκπροσωπούν ουσιαστικά. Πέρα από την στήριξη μου, θέλω να αναγνωρίσω δημόσια την συνεισφορά τους στην μείωση του δημογραφικού προβλήματος του τόπου μας και της πατρίδας μας.

Διανύουμε μια κρίσιμη εθνική συγκυρία και το δημογραφικό θέμα, έρχεται να προστεθεί κα να μας απασχολήσει έντονα. Ως Πολιτεία και ως Κυβέρνηση έχουμε κάνει βήματα, στηρίζοντας τον θεσμό της οικογένειας, με καθολικές πολιτικές, όπως το βοήθημα γέννησης, οι αυξήσεις θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι νταντάδες της γειτονιάς και πολλές άλλες ρυθμίσεις. Τώρα είναι η στιγμή να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες, που να μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολυτεκνίας.

Η σημερινή μου κίνηση είναι κυρίως συμβολική και λιγότερο πρακτική και φυσικά είμαι εδώ και θα συνεχίσω, την στενή συνεργασία μου με τους Συλλόγους Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Γονέων γενικότερα. Δεν σας κρύβω ότι, τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών σήμερα έκαναν την ημέρα μου ξεχωριστή.»

Skondra polyteknoi Mouzaki




Total
0
Shares
Previous Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα ελέγχων στη Θεσσαλία αύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία την Κυριακή 11/9

Next Article
Mpampatsikos Ioannis 22

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης: Αποφεύγει τη δημόσια λογοδοσία ο κ. Στεργίου

Related Posts