Συμβάσεις 3,3 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Για έργα αποκατάστασης υποδομών που καταστράφηκαν από τον Ιανό στη Μαγνησία

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τρεις νέες συμβάσεις, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  λόγω θεομηνίας, που οδηγούν σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών πρόσβασης που καταστράφηκαν από τον Ιανό,  σε περιοχές του Δήμου Αλμυρού και της τοπικής κοινότητας Ν. Αγχιάλου του Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για τα έργα:

-Κατεπείγουσα αποκατάσταση βατότητας επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας στον ορεινό όγκο της Όθρυος από τη θεομηνία Ιανός (18/9/2020), προϋπολογισμού  1.500.000 ευρώ.

-Κατεπείγουσα αποκατάσταση τεχνικού γεφύρωσης ρέματος Χολόρεμα (π.ε.ο. 1 Αϊδίνι-Κρόκιο) από θεομηνία Ιανός (18/9/20),   προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ και

-Κατεπείγουσα αποκατάσταση βατότητας εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε.Μαγνησίας (111 Π.Μ., Μαυρόλοφος, Φυλάκη) ) από θεομηνία Ιανός (18/9/20), προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις τεχνικές της υπηρεσίες επιχείρησε από την πρώτη στιγμή, συνεχίζει να  επιχειρεί καθημερινά και έχει δώσει προσβασιμότητα στο  99% των κατεστραμμένων δρόμων και γεφυρών από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ιανός» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία συντήρησης αναχωμάτων, υδατορεμάτων και καθαρισμού ποταμών. Μέχρι σήμερα ολοκληρώσαμε και έχουμε σε εξέλιξη  έργα αποκατάστασης, προϋπολογισμού άνω των  25 εκατ. ευρώ. Έχουμε καταγράψει το σύνολο των  υποδομών που πρέπει να  αποκατασταθούν. Οι ζημιές σύμφωνα με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ανέρχονται σε 275 εκατ. ευρώ. Σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για να προχωρήσουν με γρήγορο ρυθμό  τα έργα αποκατάστασης  και να γίνουν οι μελέτες διευθέτησης ποταμών και αντιπλημμυρικής προστασίας. Η σημερινή κυβέρνηση θέλει και μπορεί να προχωρήσει με ταχύτερες και αποτελεσματικότερες διαδικασίες. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Υπουργείο Υποδομών  για να μπορέσουμε να κάνουμε γρήγορα τα έργα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.Total
13
Shares