Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOLIDART

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOLIDART

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOLIDART – Europe for Citizens στη Λετονία

Πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Ιανουαρίου στο Πρέιλι Λετονίας η 7η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Solidart – Europe for Citizen στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και ο Δήμος Λαρισαίων. Το συνολικό εταιρικό σχήμα αποτελείται από τους: Συντονιστής: Δήμος Grosuplje (Σλοβενία) Λοιποί εταίροι: Fajub – Federação das Associações Juvenis do Distrito de Braga (Πορτογαλία) WIPSEE (Γαλλία) Δήμος Dolores (Ισπανία) FUNDACJA AUTOKREACJA (Πολωνία) Bulgarian Youth Association (Βουλγαρία) Preili County Council (Λετονία) Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα).

Το πρόγραμμα SOLIDART αντιπροσωπεύει μια κοινωνική πρωτοβουλία που βασίζεται στο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των νέων της Ευρώπης για την αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης.

Το έργο βασίζεται σε 8 διεθνείς συναντήσεις και σκοπεύει να περιλαμβάνει συνολικά περισσότερους από 450 συμμετέχοντες. Σε κάθε διεθνή εκδήλωση προσεγγίζονται σχετικά θέματα σχετικά με την αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης στην Ευρώπη (κρίση Coronavirus, κλιματική αλλαγή, ένταξη μεταναστών, οικονομική κρίση, κρίση προσφύγων, αστικά προβλήματα, δημογραφική πρόκληση κ.λπ.).

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOLIDART

Σε αυτήν τη διαδικασία, οι νέοι θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο, καθώς θα δημιουργήσουν άμεσα τα αποτελέσματα του έργου που θα αντιπροσωπεύουν δημιουργικούς τρόπους για την προσέγγιση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Προσδοκώμενα αποτελέσματα του έργου είναι η βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων για την προαγωγή και ενδυνάμωση της συμμετοχή των νέων, η ανάπτυξη ικανοτήτων που θα επιτρέψουν στους νέους να συμμετάσχουν στην τοπική τους κοινότητα ως “πολίτες της ΕΕ”, η δημιουργία ψηφιακού υλικού και οδηγού για τη διάδοση αυτών των συμπερασμάτων, πληροφοριών και πρακτικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Λετονία πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και  συζητήσεις για τις πολιτιστικές δράσεις των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αρχικά παρουσίασε ο Δήμος του Πρέιλι της Λετονίας τα πολιτιστικά στοιχεία και εκδηλώσεις του δήμου. Στη συνέχεια οι Πορτογάλοι παρουσίασαν καλές πρακτικές στο πλαίσιο πολιτιστικών διακρατικών προγραμμάτων και του προγράμματος Heritage Youth perspective. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι παρουσιάσεις από τους εκπροσώπους της Βουλγαρίας και της Σλοβενίας.

Στην συνάντηση από πλευράς του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν, ο φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών Σταύρος Βελισσαρίου και ο σπουδαστής Αναστάσης Κυριλλίδης, που παρουσίασαν ως καλή πρακτική το Μύλο του Παππά και τη λειτουργία του ως Πολιτιστικού Πολυχώρου καθώς και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στον Πολιτισμό της πόλης της Λάρισας.

Η επόμενη και τελευταία διεθνής συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια 26-28 Φεβρουαρίου 2023.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο «Solidart»: https://www.larissa-dimos.gr/el/solidart

Περισσότερες πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων https://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαΐδου, τηλ. 2413-500237 | email: euprojects@larissa.gov.gr




Total
0
Shares
Previous Article
kolimvitiki akadimia karditsas 1

Είκοσι μετάλλια για την προαγωνιστική ομάδα της ΑΚΑΚ στη «2η Νηρεάδα 2023»

Next Article
Νέος αντιδήμαρχος στο Δήμο Καρδίτσας ο Βασίλης Μπούτας

Νέος αντιδήμαρχος στο Δήμο Καρδίτσας ο Βασίλης Μπούτας