Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού σχολείου Μουζακίου στη Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών

Share

Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού σχολείου Μουζακίου στη Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, η χoρωδία του σχολείου μας συμμετείχε με επιτυχία στην 16η Διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών, που διεξάγεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Mouzaki Palace Hotel.

Η χορωδία του σχολείου μας, αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής, κας Μαρίνας Κρανιά, παρουσίασαν τρία μουσικά κομμάτια και ενθουσίασαν το κοινό με την παρουσία τους. Με κατάλληλη προετοιμασία και ενθουσιασμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας αποκόμισαν μια πολύτιμη εμπειρία, καθώς τραγούδησαν σε συναυλιακό χώρο και ήρθαν σε επαφή και με άλλες χορωδίες – και μάλιστα με τη σχολική Ορχήστρα – χορωδία του Γυμνασίου «Mario Pluchinotta» di Sant’ Agata li Battiati, από την Κατάνια της Ιταλίας.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη Ludwig Van Beethoven με την καθημερινή παρουσίαση από τις εκάστοτε συμμετέχουσες χορωδίες του αθάνατου  χορωδιακού έργου της  «Ωδής της Χαράς» από την 9η Συμφωνία  του.

Η διευθύντρια, κα Κωνσταντία Κωνσταντάκου, και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολικής μας χορωδίας για την εξαιρετική συμμετοχή τους στη διοργάνωση, την εκπ/κό Μουσικής, κα Μαρίνα Κρανιά, για την επιτυχή προετοιμασία της χορωδίας, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες, που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της σχολικής μονάδας.

Δείτε επίσης