Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμμετοχή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας.

11 Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού - Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Δήλωση της υπεύθυνης του τμήματος Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών και Κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας, συμμετείχαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας και του τμήματος Υγείας της Ν.Ε.

Η υπεύθυνη του τμήματος Υγείας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μας βρίσκει στον δεύτερο χρόνο μιας πανδημικής κρίσης, που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, που ανέδειξε την σημασία ενός ισχυρού, αποτελεσματικού δημόσιου συστήματος Υγείας, δωρεάν για όλους, αλλά και την ανάγκη οικοδόμησης μιας κοινωνίας που πρέπει να βασιστεί στην αλληλεγγύη και το κοινωνικό κράτος, με την υγεία ως προτεραιότητα.

Είναι δυστύχημα για τη χώρα και τον λαό μας, που αυτή την πολυεπίπεδη κρίση τη διαχειρίζεται μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα Υγείας και το κοινωνικό κράτος.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, προσκολλημένη στο περίφημο αφήγημα της “ατομικής ευθύνης” ενοχοποιεί τους πολίτες, διώκει πειθαρχικά, μετακινεί εκδικητικά και απολύει τους “ήρωες” γιατρούς και νοσηλευτές, που μιλούν για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που συναντούν καθημερινά.

Με τη χώρα μας να μαστίζεται από έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, η κυβέρνηση της Ν.Δ. μειώνει προκλητικά φέτος τις δαπάνες για την υγεία κατά 655 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020 και το υγειονομικό προσωπικό κατά 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Χωρίς σχέδιο, επιμένει σε μια αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, με πρόχειρες, αποσπασματικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα λύσεις, που δεν διασφαλίζουν την υγεία για όλους τους πολίτες, μετατρέποντας το δικαίωμα σε προνόμιο, ενώ ταυτόχρονα προωθεί σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, από την έναρξη της πανδημίας, στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας, καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και αγωνίζεται για τον δημόσιο χαρακτήρα και την ποιοτική αναβάθμιση της Υγείας.

Δεσμεύεται για ένα νέο, ισχυρό και αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα Υγείας για όλους, που θα εμπνέει ασφάλεια και σταθερότητα στην κοινωνία με:

  • Γενναία αύξηση των δημόσιων πόρων, άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και επιπλέον 10.000 γιατρών και νοσηλευτών σε βάθος τριετίας.
  • Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που δίνει τη μάχη της πανδημίας.
  • Αναδιαμόρφωση του μισθολογίου τους προς τα πάνω.
  • Διεύρυνση υπηρεσιών Υγείας στο σύνολο του πληθυσμού.
  • Δραστική μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών στα φάρμακα, τις εξετάσεις, την οδοντιατρική φροντίδα, την αποκατάσταση.
  • Πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση-διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών – Κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας.

Η συνεισφορά κάθε γιατρού, κάθε νοσηλευτή και λοιπού βοηθητικού προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι ανεκτίμητη. Είστε οι δικοί μας ήρωες!

Αξίζετε την αναγνώριση και τον σεβασμό μας για την αυταπάρνηση, με την οποία κρατήσατε και κρατάτε όρθιο το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όλοι εμείς, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επιβράβευσή σας με τη δικαίωση των αιτημάτων σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Καλή δύναμη! Καλούς αγώνες!».




Total
0
Shares
Previous Article
glipta parthenona giannakopoulos

Ελευθερώστε τα γλυπτά του Παρθενώνα (ανοιχτή επιστολή στον Άγγλο Πρωθυπουργό)

Next Article
dasikoi xartes

Τομέας Αγροτικής ανάπτυξης ΜΕΡΑ25: Δασικοί Χάρτες – Ένα ακόμη δώρο στο ΤΑΙΠΕΔ!