Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμμετοχή της Λάρισας στο 3ο Διαδικτυακό Επιστημονικό συνέδριο του Διοικητικού Επιμελητηρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Διαδικτυακό Επιστημονικό συνέδριο του Διοικητικού Επιμελητηρίου
sinedrio Larisa epimelitirio 1

Συμμετοχή της Λάρισας στο 3ο Διαδικτυακό Επιστημονικό συνέδριο του Διοικητικού Επιμελητηρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Διαδικτυακό Επιστημονικό συνέδριο του Διοικητικού Επιμελητηρίου με τίτλο  “Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σύστημα της Πολυεπίπεδης ∆ιακυβέρνησης, Σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές” το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά στις 25 Φεβρουαρίου 2022, με σημαντική την παρουσία του Δήμου Λαρισαίων.

Στη θεματική ενότητα “Νέες τεχνολογίες, καινοτόμες πρακτικές και εφαρμογές στους ΟΤΑ” εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων, και έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, κος Δημήτρης Δεληγιάννης ο οποίος παρουσίασε τις «Σύγχρονες προκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περίοδο της κρίσης: Έξυπνες Πόλεις και Πόλεις που Μαθαίνουν:  Η περίπτωση της Λάρισας».

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας κα Φωτεινή Μυσιρλή μίλησε για τη συμμετοχή των νέων (17 έως 30 ετών) στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στους ΟΤΑ α΄ βαθμού και ειδικότερα για τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας στη θεματική ενότητα “ Η συμμετοχική κοινωνία των πολιτών ως μια εφαρμογή των αρχών της “καλής” διακυβέρνησης και η συμβολή της σε μια δημοκρατική αυτοδιοικητική διακυβέρνηση”.

Σε μια δύσκολη περίοδο για πολίτες και τοπικές κοινωνίες, όπου το μέλλον φαντάζει περισσότερο από ποτέ αβέβαιο, διεξήχθη μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις προκλήσεις του μέλλοντος, τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες πρακτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κος Παπαστεργίου, ∆ήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕ∆Ε, ο κος Φιτσιλής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κα Francesca Vella, Consultant, Technology Strategy & Transformation Deloitte Consulting, και ο κος Χρήστος ΠΕΤΣΙΜΕΡΗΣ, Προϊστάμενος Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών, Υπουργείο Εσωτερικών.

sinedrio Larisa epimelitirio 2

Το συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον εξής σύνδεσμο:




Total
0
Shares
Previous Article
Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2022

Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2022-2023: Αναβολή Έναρξης υποβολής αιτήσεων

Next Article
Πανελλαδική Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Ερμηνεία, πρόληψη, αντιμετώπιση»

Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού