Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων στην Ι. Πανήγυρη της Παναγίας Σουμελά

Συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων στην Ι. Πανήγυρη της Παναγίας Σουμελά
18 και 19 Μαΐου 2016

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών και με αφορμή τις Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας Σουμελά στις οποίες θα συμμετέχει και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

Στις 18 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ι.Ν. Άγιου Χαραλάμπους Ριζαριού θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει Πανηγυρική Ιερά Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά, αντίγραφο της οποίας δωρίστηκε και φυλάσσεται μόνιμα από το 2008 στον Ι.Ν. Άγιου Χαραλάμπους Ριζαριού και στην υποδοχή της οποίας συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων.

Στη δεύτερη πλατεία του χωριού θα ψαλλεί αρτοκλασία και θα διαβαστεί το ύψωμα της Παναγίας Σουμελά.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει παρουσίαση χορών του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Στις 19 Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και ώρα 7.00 π.μ. θα τελεστεί ο όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιότατου κ. Χρυσόστομου.

Μετά το πέρας της θειας λειτουργιάς εντός του ιερού ναού θα ψαλλει ιερό μνημόσυνο. Κατόπιν στο μνημείο των ηρώων θα ψαλλεί τρισάγιο επί τη μνήμη των αδίκως σφαγιασθέντων και τελειωθέντων Ποντίων και Μικρασιατών. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6.00 μ.μ. θα ψαλλεί ο Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση στην Παναγία Σουμελά και το ιερό ευχέλαιο.

Καλούνται τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Κοσμάς Αποστολίδης
Η Γραμματέας
Νόπη Παπαδοπούλου

 

panagia_soumela_1

panagia_soumela_2




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ στα Τρίκαλα

Next Article

Η Πολυθεματική Έκθεση «Πόντος – Δικαίωμα και Υποχρέωση στη Μνήμη» παρουσιάζεται στο Σύνταγμα