Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμμετοχή Εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στις εκδηλώσεις της «84ης ΔΕΘ» και της ΚΕΕΕ

epimelhthrio

Ο Πρόεδρος κος Ντενίσης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και μέλος του Δ.Σ κ. Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος και ο Εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και αναπληρωτής εκπρόσωπος στην ΚΕΕΕ κος Βασιλείου Κωνσταντίνος συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της ΚΕΕΕ στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία των εγκαινίων της «84ης ΔΕΘ».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΚΕΕΕ είχαν την ευκαιρία με παρέμβασή τους να θέσουν καίρια ζητήματα όπως για τα μέτρα αντιμετώπισης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα  του Ν. 4587/18 άρθρο 14  με τον οποίο υποχρεούνται όλοι οι παραγωγοί να αναρτούν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου όλα τα πωληθέντα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα εντός της Ελληνικής Επικράτειας και για την διάταξη η οποία υποχρεώνει του αγρότες να υποβάλλουν χειρόγραφο πίνακα προσωπικού στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας (ΣΕΠΕ)  για την απασχόληση σε αγροτικές εργασίες και την  ασφάλιση των εργατών γης , καταλογίζοντας  από τον επιτόπιο έλεγχο πρόστιμο περί ανασφάλιστης εργασίας που ισούται με 10.500€ ή 15.500€ για κάθε απασχολούμενο εργάτη, ημεδαπό ή αλλοδαπό αντίστοιχα .

Επίσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκορα, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση Νίκο.

Συνεχή ήταν η παρουσία των εκπροσώπων της Διοίκησης  στο stand   του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στο περίπτερο 3 της  «84ης ΔΕΘ» το οποίο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υφυπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας κ. Γεώργιος Κωτσός, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και πλήθος Προέδρων Επιμελητηρίων.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων οι εκπρόσωποι της Διοίκησης συναντήθηκαν  με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων/νο Σκρέτα και έθεσαν θέματα της αρμοδιότητας του και  τη Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Μεϊμάρογλου με σκοπό τη διοργάνωση επιμορφωτικών ημερίδων σε θέματα τουρισμού και ανάπτυξης καθώς και την προσέλκυση tour operator για την προβολή του νομού μας.

Επίσης συμμετείχαν  στην  εκδήλωση της ΚΕΕ για τη δημιουργία Αγροτικού τμήματος στα Επιμελητήρια το Σάββατο 7/9  στις 12:00, καθώς και στην ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Ντενίσης Γεώργιος




Total
0
Shares
Previous Article
sport

Σ.Π.ΟΡ.Τ. – ΑΓΡΑΦΑ κορυφές Πουλί, Παπαδημήτρη

Next Article
livaniou

Οδηγίες Λιβάνιου για τους Προϋπολογισμούς 2020 των ΟΤΑ