Συλλυπητήρια δήλωση του κ. Τσιάρα για την κοίμηση του Επισκόπου Ρεντίνης Μακαριστού Σεραφείμ

Share

Η κοινωνία της Καρδίτσας γίνεται πνευματικά φτωχότερη μετά την κοίμηση του Επισκόπου Ρεντίνης Μακαριστού Σεραφείμ.

“Διάκονος” της εκκλησίας μας, “δάσκαλος” των παιδιών μας και “πατέρας” όλων μας, ο μακαριστός Σεραφείμ απολάμβανε την ευρύτερη εκκλησιαστική και κοινωνική αποδοχή για το ήθος και την σύνεσή του, ενώ υπηρέτησε με συνέπεια και απαράμιλλη αγάπη την Πατρίδα μας  και την Ορθοδοξία.

Ένα έργο, που ολοπρόθυμα και με πολύ ζήλο επιτελούσε, ακόμα και στις δύσκολες μέρες του προσωπικού του Γολγοθά, που με ανυπέρβλητη υπομονή και καρτερικότητα, αγόγγυστα υπέμενε όλον αυτόν τον καιρό.

Η καλοσύνη του και ο μειλίχιος χαρακτήρας του, που ακτινοβολούσε την καθαρότητα και το άδολο της ψυχής του, και η υπευθυνότητα με την οποία άσκησε τα ιερατικά και εκπαιδευτικά του καθήκοντα, αφήνουν το δικό του στίγμα και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Για όσους από εμάς είχαμε την ευλογία να έχουμε μια ιδιαίτερη πνευματική σχέση μαζί του, θα θυμόμαστε με συγκίνηση την μεγάλη πατρική αγάπη και καθοδήγησή του, όπως την βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Οι συμβουλές του, οι ενθαρρύνσεις του, τα παρηγορητικά του λόγια και οι ευχές του έχουν εντυπωθεί στη μνήμη όλων μας και θα παραμείνουν ζωντανά στις συνειδήσεις μας.

Πλέον ευχή όλων είναι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του μακαριστού Επισκόπου Σεραφείμ.

Αιωνία του η μνήμη.

Δείτε επίσης