Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων (ΣΠΟΡΤ) – Βόρεια των Μετεώρων

Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων (ΣΠΟΡΤ) - Βόρεια των Μετεώρων

Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων (ΣΠΟΡΤ) – Βόρεια των Μετεώρων

Μετέωρα σημαίνει ομίχλες, ψιλόβροχο. Δρυοδάση, ρέματα που κρέμονται από τα βράχια, και έντονο πράσινο του χειμώνα. Οι πέτρινες μορφές κρύβονται και αποκαλύπτονται με τον άνεμο που σέρνεται σε μυστικά περάσματα. Ο μικρός, ο απέραντος κόσμος των Μετεώρων.

Οι πρώτες στάλες στα πεσμένα φύλλα συναντούν τα βήματά μας. Βουλιάζει ο κάμπος σε γκρίζα πέπλα.

Η βροχή πυκνώνει χωρίς ποτέ να γίνει μπόρα. Λάμπει πάνω στα πολύχρωμα αδιάβροχα, ισορροπεί στις άκρες των γυμνών κλαδιών, κυλάει στις ομπρέλες και από εκεί στο χώμα.

Πλαγιές δασοκάλυπτες και χώματα φτωχά όπου την άνοιξη ανθίζουν λαδανιές και ασφοδέλια. Πλαγιές που κορυφώνονται σε γκρίζα γυαλιστερά βράχια, περίτεχνα σμιλεμένα από τον άνεμο και το νερό.

Οδοιπορούμε στη βόρεια πλευρά των Μετεώρων, έξω από τα συνηθισμένα μονοπάτια, αυτοσχεδιάζοντας τη διαδρομή μας σε τμήματα γνωστά από παλιότερες πορείες και σε άλλα άγνωστα που τώρα ανακαλύπτουμε. Σημεία αναφοράς οι βράχοι με τις παράξενες μορφές, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Κρίμα που είναι ανώνυμες στην πλειοψηφία τους και δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε καθέναν ξεχωριστά. Ότι δεν έχει όνομα δεν υπάρχει.

Ποιος θα σχεδιάσει έναν χάρτη των Μετεώρων με τα εκατοντάδες βράχια, καθένα με τι δικό του όνομα παρμένο φυσικά από το σχήμα, τη θέση και τη μορφή του; Σαν νησιά σε θάλασσα καστανή.

Ο δικός μας προορισμός λέγεται Καρδαρόπετρα, ή έτσι αναφέρεται στο GPS. Τουλάχιστον μοιάζει με καρδάρι αφού είναι κοντόχοντρος και στην πλατιά κορφή του χωράμε όλοι κι άλλοι τόσοι. Πάνω από τον σκοτεινιασμένο κάμπο και τόσο κοντά στον ουρανό που χαμήλωσε και όλο χαμηλώνει. 


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 16/1 θα βαδίσουμε στα Αντιχάσια κατά μήκος της διαδρομής Αχελινάδα-Μετερίζι σε μια εύκολη διαδρομή διάρκειας τριών περίπου ωρών. Μετά το τέλος της διαδρομής θα κόψουμε την πίτα της νέας χρονιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.




Total
0
Shares
Previous Article
Σπύρος Λάππας

Σπύρος Λάππας: Επίθεση στους συνταξιούχους!

Next Article
Δήμος Μουζακίου: Αρχίζει η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου - Κατάθεση δικαιολογητικών για ένταξη - Δήμος Μουζακίου: Ενημέρωση για τη διακοπή υδροδότησης σε Τοπικές Κοινότητες της ΔΕ Παμίσου - Δήμος Μουζακίου - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου

Δήμος Μουζακίου: Δηλώσεις αποζημίωσης στον ΕΛΓΑ από την κακοκαιρία το διήμερο 11 – 12 Ιανουαρίου 2022

Related Posts