Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σύλλογος Κτηνοτρόφων Αργιθέας: Άδεια διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Αργιθέας ενημερώνει τα μέλη του, αλλά και όλους τους κτηνοτρόφους, σχετικά με την διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν πριν από την ισχύ του νόμου 4056 – 12/03/2012, και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν.4351/2015, την ΚΥΑ 940/81279-04/08/2017 και την Εγκύκλιο 109/122248-17/11/2017, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Η καταληκτική ημερομηνία για αίτηση έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι η 4η Δεκεμβρίου 2017.
  2. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν, μέχρι αυτή την ημερομηνία (4/12/2017), κατ’ ελάχιστον αίτηση στην οποία θα δηλώνουν την επιθυμία ένταξης τους στη διαδικασία και εν συνεχεία, να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ακόμη και μετά τις 4/12/2017.
  3. Η ύπαρξη ζωικού κεφαλαίου κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012 αποδεικνύεται: α) από τον κωδικό εκμετάλλευσης – αν έχει ήδη χορηγηθεί – από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, ή β) από τη δήλωση ΟΣΔΕ, ή γ) από σχετική βεβαίωση Δημόσιας Αρχής. Ως «σχετική βεβαίωση Δημόσιας Αρχής» αναφέρεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η βεβαίωση του οικείου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για τη διενέργεια εμβολιασμών ή αιμοληψιών στο ζωικό κεφάλαιο της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, η βεβαίωση Δημόσιας Υπηρεσίας για τη διενέργεια αυτοψίας στο ζωικό κεφάλαιο ή στην κτηνοτροφική εγκατάσταση για οποιοδήποτε λόγο, κ.ά.
  4. Η έκδοση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικής εγκατάστασης είναι δυνατή ακόμη και στην περίπτωση που δεν πληρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις, όχι μόνο από οικισμούς, πόλεις κ.ά., αλλά και από τους υπόλοιπους χώρους ή δραστηριότητες που χρήζουν προστασίας, δηλαδή από ξενοδοχεία, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, νοσοκομεία, εκπαιδευτήρια, μοναστήρια, ποτάμια κ.ά.
  5. Δυνατότητα ένταξης στη διαδικασία έκδοσης της άδειας διατήρησης έχουν όλες οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις του χωρικού σχεδιασμού για την περιοχή στην οποία βρίσκεται το γήπεδο της εγκατάστασης. Κατά συνέπεια, στη διαδικασία έκδοσης της άδειας διατήρησης δεν απαιτείται ως δικαιολογητικό η βεβαίωση χρήσεων γης για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι κτηνοτρόφοι που ενδιαφέρονται για την έκδοση άδειας διατήρησης, θα πρέπει άμεσα, και πριν την 4η Δεκεμβρίου, να υποβάλουν την αίτησή τους στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ).

Για το Σ.Κ. Αργιθέας

Ο πρόεδρος,

Αχιλλέας Τσαπραΐλης




Total
0
Shares
Previous Article

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των Μουζακιωτών σε Στεμνίτσα -Δημητσάνα - Βυτίνα

Next Article

Η Ελληνική Ομογένεια της Ιταλίας βράβευσε την Χρ. Κατσαβριά

Related Posts