Σύλλογος Απανταχού Καρδιτσιωτών: Συλληπητήριο μήνυμα για την εκδημία του Βασίλη Παπαζάχου

Share

Σύλλογος Απανταχού Καρδιτσιωτών: Συλληπητήριο μήνυμα για την εκδημία του Βασίλη Παπαζάχου

Συλληπητήριο μήνυμα του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών για την εκδημία του διακεκριμένου καρδιτσιώτη επιστήμονα Βασίλειου Παπαζάχου

Με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την εκδημία του διακεκριμένου συμπατριώτη μας Καρδιτσιώτη-Σμοκοβίτη Σεισμολόγου & Ομότιμου Καθηγητή του Α.Π.Θ., Βασιλείου Παπαζάχου, σε ηλικία 92 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς, με πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις και αναγνωρισμένη προσφορά στο χώρο της επιστήμης της σεισμολογίας, την οποία και υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Τον διέκρινε η σεμνότητα και η ταπεινότητα, ο συγκροτημένος επιστημονικός του λόγος κι είχε τεράστια αγάπη για το χωριό του, την Λουτροπηγή (Σμόκοβο) Καρδίτσας, στο οποίο είχε επιλέξει να διαμένει μεγάλο χρονικό διάστημα του έτους.

Το έτος 2013, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε στην Αθήνα και στην Καρδίτσα δύο επιστημονικές εκδηλώσεις με θέμα την “Σεισμική δραστηριότητα και φυσικές καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας“, με ομιλητές τους, επίσης, διακεκριμένους συμπατριώτες μας σεισμολόγους και επίτιμα μέλη του Συλλόγου μας, Ευθύμιο Λέκκα και Κων/νο Βασ. Παπαζάχο, στις οποίες ο εκλιπών συμμετείχε ενεργά με σημαντικές παρεμβάσεις του και αναφορές στις μελέτες που είχε ο ίδιος πραγματοποιήσει για την σεισμικότητα στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, που θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής για τον Άνθρωπο & Επιστήμονα Βασίλη Παπαζάχο. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ

Δείτε επίσης