Συλληπητήριο μήνυμα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και της ΟΜ ΣΟΦΑΔΩΝ για το θάνατο του Βασίλη Παπαζάχου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου - Απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη σηκώνει ασπίδα αυταρχικότητας με ματ και χημικά - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση»

Συλληπητήριο μήνυμα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και της ΟΜ ΣΟΦΑΔΩΝ για το θάνατο του Βασίλη Παπαζάχου

Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη τον Βασίλη Παπαζάχο.

Έναν δικό μας  άνθρωπο, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη διαμόρφωση της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας, συνέβαλε στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών πάνω σε θέματα αντισεισμικής προστασίας αλλά και στο σχεδιασμό πολλών μεγάλων αντισεισμικών τεχνικών έργων.

Ο σεισμολόγος, Βασίλης Παπαζάχος, πρωτοπόρος κι εξαιρετικός επιστήμονας, μας ενημέρωνε πάντα με ακρίβεια και  απολάμβανε  την εμπιστοσύνη της επιστημονικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας.

Ως επιστήμονας και πανεπιστημιακός δάσκαλος, ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, άφησε σημαντικό αποτύπωμα διεθνώς και παρακαταθήκη τόσο το υψηλού επιπέδου επιστημονικό του έργο αλλά και μια σειρά πλήρως καταρτισμένων νέων σεισμολόγων.

Εκτός από εκλεκτός επιστήμονας και συγγραφέας εννέα πανεπιστημιακών βιβλίων, ο εκλιπών είχε έντονη κοινωνική παρουσία.

Η πολιτική του δράση, συντασσόμενος με τις ιδέες της Αριστεράς,υπήρξε πολύτιμη και γόνιμη.

Μάλιστα, στις βουλευτικές εκλογές του 2000, ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού.

Τον διέκρινε η σεμνότητα και η ταπεινότητα, ο συγκροτημένος επιστημονικός του λόγος και η αγάπη για το χωριό του, την Λουτροπηγή (Σμόκοβο) Καρδίτσας, όπου είχε επιλέξει να διαμένει μεγάλο χρονικό διάστημα του έτους.

Η Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας και η Οργάνωση Μελών Σοφάδων, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Total
0
Shares