Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Θεσσαλίας

Συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Θεσσαλίας - Σε διαβούλευση το Σχέδιο για την προσαρμογή της Θεσσαλίας στην κλιματική αλλαγή - Όχι στην διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας για την πολεμική επιχείρηση των ιμπεριαλιστών στην Ερυθρά Θάλασσα - Αίτημα των Περιφερειακών Συμβούλων της ΛΑ.ΣΥ. για την ζωντανή προβολή των Περιφερειακών Συμβουλίων - Πρώτη συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Θεσσαλίας

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (άρθρο 8 του Νόμου 4386/2016 (Α 83) που αντικατέστησε το άρθρο 10 του Ν.4310/2014 (Α 258) συγκροτήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την αριθ. 115009/2024 (ΑΔΑ: 9ΔΔ47ΛΡ-ΓΥ2) το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), ως όργανο υποστήριξης αναπτυξιακών δράσεων και υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΑΚ).

Το ΠΣΕΚ αποτελείται από έντεκα (11) μέλη, από τα οποία έξι (6) είναι καθηγητές Α.Ε.Ι. ή ερευνητές και πέντε (5) μέλη που προέρχονται από επαγγελματικά επιμελητήρια και επιστημονικούς συλλόγους, τους πολιτιστικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Όλα τα μέλη του ΠΣΕΚ είναι κάτοχοι τουλάχιστον διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών και έχουν μακρόχρονη ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΕΤΑΚ. Η θητεία των μελών του ΠΣΕΚ είναι τετραετής και μπορεί να ανανεώνεται μία μόνο φορά με τη διαδικασία με την οποία επιλέχθηκαν αρχικά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκροτήθηκε από τα κάτωθι μέλη:

 1. Λεωνίδας Δημήτριος, Καθηγητής Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 2. Γιάκας Ιωάννης, Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 3. Δαναλάτος Νικόλαος Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτιμού Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 4. Σπύρου Βασιλική, Καθηγήτρια Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 5. Ηλιού Νικόλαος, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 6. Τσαόπουλος Δημήτριος, Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας, Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
 7. Ρουπακιάς Γεώργιος, Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
 8. Μπαντάς Σωτήριος, Εκπρόσωπος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.
 9. Γούσιος Δημήτριος, Διαχειριστής του Φορέα Συνεργασίας Μικρών Εδαφικών Περιοχών Θεσσαλίας
 • Σαΐτη Ιωάννα – Αλεξάνδρα, Διευθύνουσα Σύμβουλος INTERCOMM FOODS SA.
 • Τζιουμακλής Δημήτριος, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχν Μηχανικών Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας

Στην 1η συνεδρίαση του ΠΣΕΚ Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε την 14η Μαρτίου 2024, έγινε η διαμόρφωση του σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

 1. Πρόεδρος: Λεωνίδας Δημήτριος
 2. Αντιπρόεδρος: Ρουπακιάς, Γεώργιος
 3. Γραμματέας: Σπύρου Βασιλική
 4. Αναπληρώτρια Γραμματέας: Σαΐτη Ιωάννα – Αλεξάνδρα

Η υποστήριξη του ΠΣΕΚ παρέχεται μέσω εισηγήσεων, αναλύσεων πεδίου, καταγραφών και αξιολογήσεων των υπαρχουσών υποδομών και του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και μέσω συγκριτικών εκτιμήσεων για τη δημιουργία περιφερειακών συσπειρώσεων μεταξύ ερευνητικών οργανισμών, τεχνολογικών φορέων, επιχειρήσεων, άλλων φορέων και περιφερειακών αρχών. Σκοπός είναι η προώθηση της καινοτομίας, η ενθάρρυνση της ανάπτυξης σχημάτων συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η διαμόρφωση συνθηκών και προοπτικών για επιτυχή συμμετοχή των οργανισμών των περιφερειών σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.
Total
0
Shares
Previous Article
Apokries Agnantero 2024

Δήμος Μουζακίου | Αποκριές και καθαρά Δευτέρα στο Αγναντερό με εντυπωσιακά παραδοσιακά έθιμα

Next Article
Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Στη διαβούλευση για Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας θα είχε ενδιαφέρον η άποψη της παράταξης «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» ΠΣ Θεσσαλίας

Related Posts

lampadidromia larisa dimarxos 1
Διαβάστε περισσότερα

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος – Δόθηκαν οι στολές…