Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Υγειονομικών σε αναστολή του ΓΝ Καρδίτσας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Υγειονομικών σε αναστολή του ΓΝ Καρδίτσας - Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Υγειονομικών σε αναστολή του ΓΝ Καρδίτσας

Έχουν παρέλθει 14 μήνες από την επιβολή του πρωτόγνωρου και επαίσχυντου μέτρου των αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς που αρνηθήκαμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η ΚΥΑ που μας έθεσε σε αναστολή στηρίχθηκε στην υπόθεση ότι το εμβόλιο κατά του covid 19 δημιουργεί τείχος ανοσίας, εμποδίζοντας τη μετάδοση. Η πραγματικότητα και η κλινική εμπειρία απέδειξαν ότι ο εμβολιασμός εν τέλει δεν χτίζει το περίφημο τείχος ανοσίας και ότι νοσούν και μεταδίδουν εξίσου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Εν τω μεταξύ τα επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν σε άρση των μέτρων και κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού παντού σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Κατόπιν όλων αυτών των εξελίξεων θεωρούμε πως είναι πλέον περιττή, άσκοπη και απάνθρωπη η διατήρηση του μέτρου των αναστολών, δείχνει εμπάθεια και πολιτική εμμονή εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Η απομάκρυνση έμπειρου και πολύτιμου προσωπικού από το ήδη υποστελεχωμένο ΕΣΥ, και μάλιστα μεσούσης της πανδημίας, όχι μόνο δεν ωφέλησε, αλλά αντιθέτως δυσχέρανε το επιτελούμενο έργο εντείνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Η εκδίωξη των εργαζομένων το μόνο που επέτυχε είναι την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εντατικοποίηση της εργασίας και την εξουθένωση του εναπομείναντος προσωπικού. Το κέρδος της ειλημμένης αυτής απόφασης αποδείχθηκε μηδενικό. Ιδιαιτέρως, όσον αφορά την τοπική κοινωνία, το Νοσοκομείο της Καρδίτσας μαζί με τα ΚΥ που βρίσκονται υπό την εποπτεία του, αποτελούν φορέα προστασίας και εγγύησης  της υγείας των πολιτών. Η αποδυνάμωση τους με την αποπομπή πολύπειρων συναδέλφων συντελεί στην υποβάθμισή τους και προβληματίζει την τοπική κοινωνία.

Εν τέλει αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα είναι ότι η πανδημία και η επιβολή υποχρεωτικότητας των αναστολών χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για την επιβολή μιας σειράς άλλων μέτρων που ως στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, την εμπορευματοποίηση της υγείας και την αυτοματοποίηση της ιατρικής. Τέλος με τις αναστολές εισάγεται ουσιαστικά από την κερκόπορτα η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Η παροχή υπηρεσιών υγείας με όρους εμπορευματοποίησης που μεταθέτει το ενδιαφέρον από την υγεία του ανθρώπου στο επιχειρηματικό κέρδος, είναι μείγμα με εγγυημένα θανατηφόρα αποτελέσματα.

Οι υγειονομικοί που τελούμε σε αναστολή εργασίας καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους πολίτες να σταθούν στο πλάι μας προκειμένου να προασπίσουμε το δικαίωμα του ανθρώπου στην αυτοδιάθεση, το δικαίωμα στην ανεξάρτητη επιστημονική σκέψη και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα προσφέρει δωρεάν και καθολική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της χώρας. Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 12:00μ προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, παρακαλούμε θερμά για την παρουσία σας.

Μετά τιμής

Οι υγειονομικοί σε αναστολή του Γ. Ν. Καρδίτσας
Total
0
Shares