Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συγκεκριμένος προσανατολισμός και σταθερά βήματα…

Α. Σκόνδρα: Για αυξήσεις μισθών και φοροελαφρύνσεις το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο Ασ. Σκόνδρα: Συνολικά 185,5 εκ ευρώ στον πρωτογενή τομέα ως τον Μάϊο - Α. Σκόνδρα: Παράσταση με τίτλο «Η κορύφωση του δράματος του ΣΥΡΙΖΑ» - Ασημίνα Σκόνδρα: Όφελος για όλους η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

Συγκεκριμένος προσανατολισμός και σταθερά βήματα…

Γράφει η Α. Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.

Διανύουμε μια ιδιαίτερη περίοδο πρωτόγνωρων καταστάσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αλλεπάλληλες, παράλληλες και συσσωρευμένες κρίσεις που οι συνέπειές τους γεννούν έκδηλη ανησυχία σε Κυβερνήσεις και πολίτες.

Η κοινωνία μας διέρχεται μια περίοδο μετασχηματισμού, καθώς καλείται να ανταπεξέλθει σε νέα δεδομένα. Ως κυβερνών πολιτικό κόμμα, η Ν.Δ. αναγνωρίζει την πραγματικότητα σε όλες της τις διαστάσεις. Είμαστε παρόντες και έχουμε απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών που έχουν επιφέρει, η διεθνής ενεργειακή κρίση, η οικονομική αστάθεια, η κλιματική αλλαγή, καθώς και η όξυνση των σχέσεων μεταξύ κρατών.

Η ακρίβεια, η ενεργειακή επάρκεια, η ανεργία, οι δυσκολίες στην πρωτογενή παραγωγή, οι σχέσεις μας με τους εχθρικούς γείτονες εξ’ ανατολάς, είναι προβλήματα υπαρκτά και χρίζουν υπεύθυνης και άμεσης αντιμετώπισης. Και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιδρά ακαριαία, με χειροπιαστά μέτρα και πολιτικές που εφαρμόζονται από την ίδια στιγμή που αποφασίζονται.

Οι πρωτοβουλίες και οι πολιτικές που εφάρμοσε η Κυβέρνηση, οι μεταρρυθμίσεις που προώθησε και τα μέτρα στήριξης κατά την διάρκεια της πανδημίας και μέχρι σήμερα, όχι μόνο κράτησαν όρθιο τον παραγωγικό ιστό, αλλά επέφεραν σημαντικά μετρήσιμα οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα, που ανάμεσα στα άλλα, απεικονίζονται στην αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, στην αύξηση των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, στη μείωση της ανεργίας.

Ωστόσο, δυστυχώς, η αντιπολίτευση επιμένει να στέκεται απέναντι μας, σε κάθε πολιτική και σε κάθε πρωτοβουλία για εξέλιξη και βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Με ένα ψευδές κοινωνικό προσωπείο στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν μόνο στα προβλήματα, τα διογκώνουν και κινδυνολογούν, χωρίς όμως ποτέ να καταθέτουν ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση για την επίλυσή τους. Μετατρέπουν θέματα που απασχολούν όλους τους πολίτες σε αντικείμενα κομματικής αντιπαράθεσης και δημιουργούν φασαρία και θόρυβο, καλύπτοντας κάθε άλλη υγιή και λογική πολιτική φωνή. Στήνουν παιχνίδι εντυπώσεων και θεάματος που φυσικά η Ν.Δ. δεν ενστερνίζεται και δεν συμμετέχει.

Δεν αποπροσανατολιζόμαστε γιατί έχουμε βαρύ το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε με κάθε εφικτό τρόπο. Ανεξάρτητα από δημοσιονομικό και πολιτικό κόστος, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τομές, που δεν έγιναν στη χώρα την τελευταία τριακονταετία. Η πολιτική μας κινείται απαρέγκλιτα γύρω από δύο βασικούς άξονες, την ασφάλεια της πατρίδας μας και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.

Για την Ν. Δ. η εθνική ασφάλεια είναι μία από τις πιο σημαντικές συνθήκες, για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας. Η ισχυροποίηση της Ελλάδας, αμυντικά και διπλωματικά, ισχυροποιεί την χώρα για κάθε ενδεχόμενο.

Η σύγχρονη ιστορία αποδεικνύει ότι πόλεμοι δεν γίνονται πια μόνο στα πεδία των μαχών. Μια χώρα μπορεί να δεχθεί σφοδρές επιθέσεις στην οικονομία της, στην ενεργειακή και διατροφική της επάρκεια, στις διεθνείς της σχέσεις, στην αξιοπιστία της  και γενικώς στην εικόνα της στο διεθνές στερέωμα.

Για αυτό, η συσπείρωση είναι επιβεβλημένη, ειδικά σε αυτή την περίοδο που η προκλητικότητα των γειτόνων μας περισσεύει, το μεταναστευτικό εργαλειοποιείται και τα σύνορά μας πιέζονται.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η βελτίωση της καθημερινότητάς, η διασφάλιση της ομαλότητας, η ισονομία στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου είναι καθημερινό μας μέλημα. Οι αναρίθμητες βελτιωτικές αλλαγές, την τελευταία τριετία, γίνονται για όλους και συμπεριλαμβάνουν όλους.

Τόσο ο καθολικός χαρακτήρας των μέτρων που ελήφθησαν κατά την πανδημία, όσο και η συνεχής στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, η στήριξη της παραγωγής και της βιομηχανίας, οι βελτιώσεις στην λειτουργία του ΕΣΥ, με περισσότερες δωρεάν παροχές, η καλύτερη παιδεία, το ψηφιοποιημένο κράτος και πολλά ακόμα, δομούν ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας και παροχών που δεν αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο.

Οι δεσμεύσεις μας ήταν εξαρχής, η Ελλάδα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και την σοβαρότητά της και να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο στην Ευρώπη, να ανατάξει την οικονομία της και όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως, να νιώθουν ασφαλείς, να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας τους. Να μείνουν, να παράγουν και να προοδεύουν στην πατρίδα τους.

Πιστεύω ότι πολλοί από τους στόχους που θέσαμε, κατακτήθηκαν και είμαστε πολύ κοντά στην εκπλήρωση και των υπολοίπων.

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




Total
0
Shares
Previous Article
Κ. Αγόρης: Γιατροί και οδικά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν - Κ. Αγόρης: Το ψέμα… νερό δεν γίνεται για Σοφάδες, Παλαμά, Καρδίτσα - Κ. Αγόρης: Επίσκεψη Μητσοτάκη στα... πεταχτά - ΑΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κ. Αγόρης: Μια μπόρα έκοψε τη σύνδεση Καρδίτσας - Λάρισας. Το success story του Αγοραστού «βούλιαξε» στη Συκεώνα

Next Article
silogos Argitheaton Trikalon eggrafes

Ξεκινούν τα μαθήματα χορού στο Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων

Related Posts