Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συγχαρητήριο μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα στους επιτυχόντες των πανελληνίων

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Χώρας.  Σε σας νέες και νέοι, απόφοιτοι των Λυκείων της Καρδίτσας, που η κοπιαστική, πειθαρχημένη και πολυετής προσπάθειά σας, έφερε την κατάκτηση του στόχου σας.  Εύχομαι η εργατικότητα, η σύνεση και η ευθύνη να σας συνοδεύει πάντα, ώστε οι επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη, αφού η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας.

Συγχαίρω παράλληλα τους γονείς σας, για την πολυεπίπεδη συμπαράσταση και συμβολή τους στην επιτυχία σας. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, έδωσαν τον δικό τους αγώνα, έκαναν σιωπηρά τις δικές τους θυσίες, για να στηρίξουν τα όνειρά σας. Εύχομαι  να  συνεχίσουν να έχουν καλή δύναμη και υγεία, για να σας στηρίξουν και κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά και στους εκπαιδευτικούς μας, που σήμερα καμαρώνουν για τις επιτυχίες σας, αφού κάτω από αντίξοες συνθήκες, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και του καθήκοντος και με επαγγελματισμό υπηρέτησαν εσάς, την κοινωνία και το εκπαιδευτικό σύστημα, πετυχαίνοντας υψηλές αποδόσεις, για μια ακόμη χρονιά.

Σε όσους απόφοιτους δεν είχαν τα ποθητά αποτελέσματα, θέλω με αγάπη να του πω, ότι οι ευκαιρίες δεν τελείωσαν και πως σε μια νέα προσπάθεια είναι βέβαιο ότι θα ανταμειφθούν. Άλλωστε οι πανελλήνιες δεν είναι μονόδρομος και οι προοπτικές δεν τελειώνουν ποτέ. Ανασυντάξτε τις δυνάμεις σας, μην εγκαταλείπεται τα όνειρά σας, απαντήστε στις προκλήσεις.

Υπάρχουν όμως και απόφοιτοι των Λυκείων μας, που αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στις πανελλήνιες, αλλά προτίμησαν να μπουν αμέσως στον επαγγελματικό στίβο. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και επιτυχία σε ότι επέλεξαν να κάνουν.

Το μέλλον της πατρίδας μας και η ελπίδα του μέλλοντος είναι η νεολαία μας.

Οι νέες και οι νέοι μας όμως, βιώνουν σήμερα στη μεγαλύτερη κλίμακα, τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κρίσης.

Είναι χρέος αλλά και ανάγκη, η Πολιτεία να δώσει λύσεις τολμηρές και αποφασιστικές. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι επιστήμονες να προσφέρουν στη Χώρα μας, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν. Εκτός του ότι έχουν δικαίωμα στην εργασία είναι εκείνοι, που θα στηρίξουν καθοριστικά την Ελλάδα και θα συμβάλλουν ώστε να  σηκωθεί όρθια.

Είναι όμως και καθήκον όλων μας συντεταγμένα, με ενότητα, επιμονή, πίστη και πείσμα να παλέψουμε για την προοπτική της Ελλάδας και γι΄αυτά τα παιδιά, που σήμερα όλοι, ακόμα κι αυτοί που δικάζουν την αριστεία, βγαίνουμε και τα συγχαίρουμε.

Εύχομαι στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, καλές σπουδές και καλή φοιτητική ζωή.




Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Β. Τσιάκου για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Next Article

Ευχές του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου προς τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016