Συγχαρητήρια του Δημάρχου Δ. Μουζακίου Θ. Στάθη στο Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Μαγουλάς για το Ευρωπαϊκό βραβείο καινοτόμου διδασκαλίας

fanis stathis dhmarxos mouzakiou

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Δ. Μουζακίου Θ. Στάθη στο Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Μαγουλάς για το Ευρωπαϊκό βραβείο καινοτόμου διδασκαλίας

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Διεύθυνση και στους Εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου – Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας, διότι χάρη στη μεθοδική και οργανωμένη δουλειά τους, αλλά και στην ευρηματική διδασκαλία στο σχολείο, επέτυχαν μια μοναδική διάκριση σε εθνικό επίπεδο! Συγκεκριμένα, μετά από σχετική αξιολόγηση, τους απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2022, (Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+.

Το βραβείο αφορά στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+, δράση ΚΑ229, με τίτλο: «DYNAMIC CITIZENS OF EUROPE», ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των μαθητών και μαθητριών της σχολικής μονάδας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα τον τέως Δ/ντή κ. Χρήστο Μόρφο, τον νυν Δ/ντή κ. Χαλιμούρδα Κωνσταντίνο, τους/τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Τασίκα Μαρία, Μπαταβάνη Ευθαλία, Ζάχου Αγγελική, Παπαμαργαρίτη Πριγκίτα-Μαρία, Παπαδημητρίου Αθανάσιο, Καραμπέκο Γεώργιο, το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Δήμο Μουζακίου και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ευρύτερα συνεισέφεραν στο σχεδιασμό, υλοποίηση και διάδοση των αποτελεσμάτων και των πρακτικών του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Τονίζω ότι, το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Μαγούλας Καρδίτσας επιλέχτηκε ανάμεσα στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποίησαν ευρωπαϊκά σχέδια Erasmus+ και βραβεύτηκε διότι συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία για τα σχέδια μαθημάτων (lessonplans), τις αντίστοιχες δράσεις (activities), αλλά και τη συνολική υλοποίηση του σχεδίου Erasmus που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και την ανάπτυξη της γνώσης, της προοπτικής και των ικανοτήτων οι οποίες είναι απαραίτητες για την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές κοινότητες.

Εύχομαι από καρδιάς, τη νέα εκπαιδευτική περίοδο που αρχίζει σε λίγες ημέρες, το εξαιρετικό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Μαγούλας να καταγράψει νέες επιτυχίες και το «φωτεινό» παράδειγμά του, να βρει πολλούς μιμητές στο μέλλον.

timitiki diakrisi Magoula sxoleio 2

Total
0
Shares