Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Τρικκαίων στην ομάδα ρομποτικής B.E.A.S.T.

Του 7ου  Γενικού Λυκείου Τρικάλων

Τα συγχαρητήρια του Δήμαρχου Τρικκαίων, αποσπά η ομάδα ρομποτικής B.E.A.S.T. του 7ου  Γενικού Λυκείου Τρικάλων, για την κατάκτηση της 8ης θέσης στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (Worldrobotolympiad – WRO2016)!

Η ομάδα εκπροσωπεί για δεύτερη χρονιά το σχολείο και τα Τρίκαλα, στη διοργάνωση στο Νέο Δελχί της Ινδίας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016. Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν το έργο “Robots Go Green”, το οποίο έχει σχέση με την συλλογή και τον διαχωρισμό απορριμμάτων. Τα απορρίμματα συλλέγονται από έξυπνο κάδο απορριμμάτων και καταλήγουν σε αυτόνομο εργοστάσιο, όπου πραγματοποιείται ο διαχωρισμός τους με βάση το υλικό τους.

Ο κ. Παπαστεργίου, μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του Δήμου Τρικκαίων και όλων των τρικαλινών, τόνισε ότι αυτή η διάκριση «συνεχίζει να αποδεικνύει ότι ο Δήμος μας, είναι Δήμος της καινοτομίας. Κυρίως, ότι τα νέα παιδιά, με την καθοδήγηση και συμπαράσταση των γονιών και των εκπαιδευτικών, δημιουργούν το νέο, το σημαντικό».

Και καταλήγει: «Αυτή η επιτυχία, σε παγκόσμια επίπεδο – όπως παγκόσμιο ήταν και το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό – επιβεβαιώνει ότι η στοχοθεσία και η μεθοδικότητα, ο προγραμματισμός και η σκληρή δουλειά, είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία».

Στην αποστολή στην Ινδία μετείχαν οι μαθητές Γκούμε Λαυρέντιος, Ζιούτος Κωνσταντίνος, Καλαντζής Σωτήριος, Κατσίκας Στέφανος και οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Καραγιώργου και Κωνσταντίνος Μπλέκας.

Ο Δήμος Τρικκαίων θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό παρόμοιων προσπαθειών, σε κάθε επίπεδο.

papastergiou

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

6ος Μύλος των Ξωτικών: Ανεπανάληπτη τελετή έναρξης!

Next Article

Περισσότερο νερό στο φράγμα Γυρτώνης

Related Posts

Altani Andriani kideia
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΤΗΣΙΟ Τελούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου…