Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Super League 2: Ιωνικός και Λεβαδειακός στην κορυφή, «Διπλό» ο Εργοτέλης

ergotelis

«Φωτιά» στην άνοδο από τη νίκη του Εργοτέλη στα Πηγάδια.

Νέο ενδιαφέρον απέκτησε η μάχη της ανόδου στη Super League 2 στην προτελευταία αγωνιστική των play offs. Στα Πηγάδια, ο Εργοτέλης έβαλε… φωτιά, καθώς επικράτησε 1-0 της Ξάνθης.

Ο Ιωνικός πήρε την πρώτη του νίκη, επικρατώντας 5-3 στη Ρόδο του Διαγόρα, ενώ ο Λεβαδειακός νίκησε 3-0 τα Χανιά.

Όλα πλέον θα κριθούν την Τετάρτη, όπου η Ξάνθη υποδέχεται τον Λεβαδειακό και ο Ιωνικός κοντράρεται με τον Εργοτέλη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Διαγόρας-Ιωνικός 3-5
Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1
Λεβαδειακός-Χανιά 3-0

Ματσάρα στη Ρόδο και πεντάρα Ιωνικού

Γκολ, θέαμα και ανατροπή στη Ρόδο, όπου ο Ιωνικός πήρε σπουδαία νίκη με 5-3 επί του Διαγόρα. Τρομερό ρυθμό είχε το παιχνίδι στη Ρόδο από το ξεκίνημα με τον Διαγόρα να είναι πιο απειλητικός και στο 10’ ο Σμυρλής πέτυχε το 1-0. Στο 12’ ο ίδιος παίκτης έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μουστάκη και ο Αθανασίου εκτέλεσε το πέναλτι για το 2-0. Η αντίδραση του Ιωνικού δεν άργησε και στο 16’ ο Κύργιας με σουτ μείωσε σε 2-1. Στο 29’ ο Μάναλης με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 35’ ο Ρόλε είχε νέο δοκάρι. Στο 41’ ο Νιάσε ισοφάρισε σε 2-2 και στο 45+1’ ο Ρόλε ολοκλήρωσε την ανατροπή του Ιωνικού για το 2-3, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Ο Κάστρο ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-4 στο 43’, αλλά ο Διαγόρας μείωσε στο 59’ με τον Νάτση σε 3-4, μετά από χαμένο πέναλτι του Μπαστακού. Ο Ιωνικός πέτυχε και πέμπτο γκολ, με τον Κουϊρουκίδη στο 69’ για το 5-3, που ήταν και το τελικό σκορ.

Τριάρα ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη με 3-0 επί των Χανίων και ετοιμάζεται για το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Έχοντας και το μεγαλύτερο κίνητρο, ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε το γκολ, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με τον Συμελίδη. Στο 27’ ο Ενομό έκανε το σουτ, αλλά ο Κουτζαβασίλης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα κι αυτή φαίνεται πως πέρασε τη γραμμή, με τον διαιτητή να δείχνει σέντρα και 1-0. Οι Βοιωτοί συνέχισαν να πιέζουν και κέρδισαν πέναλτι στο 41’, αλλά ο Μπιανκόνι σημάδεψε το δοκάρι. Στο 63’ ο Μεχία με έξυπνη εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στις καθυστερήσεις ο Λιάγκας με υπέροχο τακουνάκι πέτυχε το 3-0.

Άλωσε τα Πηγάδια ο Εργοτέλης

Ακόμα και την απευθείας άνοδο διεκδικεί ο Εργοτέλης, μετά από τη σπουδαία νίκη του με 1-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια, βάζοντας δύσκολα στους Ακρίτες. Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο στα Πηγάδια, με τον Εργοτέλη να έχει μια φλύαρη κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα. Ούτε η Ξάνθη έχασε πολλές ευκαιρίες, καθώς και οι δύο ομάδες πρόσεχαν τα νώτα τους. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Τσέλιος στο 46’ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ για τον Εργοτέλη, για το 0-1. Η Ξάνθη πήρε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, έχοντας ένα δοκάρι με τον Καπνίδη στο 69’. Πατά την πίεση, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και υποχρεώθηκαν σε μια ήττα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OFF 
1.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 50 42-15 +27
———————————————–
2,ΙΩΝΙΚΟΣ 50  42-28 +14
————————————————
3.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 48 36-16  +20
4.ΞΑΝΘΗ 48  28-12 +16
5. ΧΑΝΙΑ 39
6.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 30
*Ο πρώτος προβιβάζεται στη Super League 1, ενώ ο δεύτερος θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με τον 13ο της πρώτης κατηγορίας.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

-Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).
– Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).
– Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά)
– Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά)
– Η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/05) 

Ιωνικός – Εργοτέλης
Ξάνθη – Λεβαδειακός
Χανιά – Διαγόρας

ΠΗΓΗ gazzetta.gr-onsports.gr




Total
0
Shares
Previous Article
Δωρεάν rapid tests σε Πύλη και Στουρναραίϊκα

Το  πρόγραμμα των  μαζικών  δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού  στη Θεσσαλία  αύριο Δευτέρα

Next Article
superleague

Super League: Η τελική βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση των play offs

Related Posts