Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στρατηγική έρευνας και καινοτομίας για την έξυπνη ειδίκευση

Η έξυπνη ειδίκευση περιλαμβάνει μια διαδικασία διαμόρφωσης αναπτυξιακού οράματος και αποτελεί τη βάση για τις επενδύσεις των Διαρθρωτικών Ταμείων της νέας Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος Ευρώπη 2020 για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο σχεδιασμός της Στρατηγικής στη Θεσσαλία ξεκίνησε το 2012, ενώ το 2103 συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας με μέλη του εκπροσώπους της τριπλής έλικας (φορείς έρευνας-επιστήμης, επιχειρηματικότητας, και δημόσιας διοίκησης.

Η Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας στη Θεσσαλία με βάση τις αρχές της Έξυπνης Ειδίκευσης εστιάζεται σε δυο κύριους πυλώνες , γύρω από τους οποίους αναπτύσσονται τρεις δορυφορικές δραστηριότητες.

Η Στρατηγική αυτή αποτελεί βάση σχεδιασμού των δράσεων του Π Ε Π Θεσσαλίας 2014-2020 στον τομέα έρευνα-καινοτομία-επιχειρηματικότητα, αλλά και διεκδίκησης πόρων από Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΕΠΑΝΕΚ, Π.Α.Α.)

Την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου υλοποιείται η διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στη Θεσσαλία με διάφορα βήματα. Π.χ. απλή συλλογή ιδεών από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό τομέα με χρήση ηλεκτρονικής online φόρμας.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιούνται στους θεσσαλικούς νομούς τέσσερις ημερίδες.

Είναι σημαντική η συμμετοχή όλων των μερών σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα για τη Θεσσαλία. Στήριξη της έρευνας, της καινοτομίας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, θέσεις εργασίας, συγκράτηση επιστημών και ερευνητών στη Θεσσαλία, καινοτόμα προϊόντα, άνοιγμα στις αγορές.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

“Τρέχουν” τα έργα των αναπλάσεων στην Δ.Ε. Καλλιφωνίου

Next Article

Ημερίδα από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ)

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…