Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στους πόσους ελεύθερους βιαστές και δολοφόνους ξοφλάνε τα γραμμάτια της εξουσίας;

antiratsistiko trikalon

Στους πόσους ελεύθερους βιαστές και δολοφόνους ξοφλάνε τα γραμμάτια της εξουσίας;

Χωρίς πολιτική προστασία. Όχι αυτοί, ΕΜΕΙΣ. Χωρίς ελευθερία. Όχι αυτοί, ΕΜΕΙΣ. Χωρίς δικαιοσύνη. Όχι αυτοί, ΕΜΕΙΣ. Χωρίς αύριο, όχι αυτοί, ΕΜΕΙΣ. Μπορεί αύριο, σήμερα, τώρα, ένας άνθρωπος να βιαστεί, να δολοφονηθεί, να λιντσαριστεί μέχρι θανάτου, να πεθάνει εν ψυχρώ από σφαίρα αστυνομικού, να σαπίσει στη φυλακή για αδίκημα που ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι διέπραξε και η δικαιοσύνη να γυρίσει πλευρό να αγκαλιάσει τις άλλες δυο εξουσίες και να κοιμηθεί ήσυχη πεπεισμένη πως όλα θα ξεχαστούν σύντομα και ανώδυνα.

Η οδύνη των θυμάτων όμως γίνεται η οργή όλων μας που ξεχειλίζει με την απόφαση να σταλεί σπίτι του ένας αμετανόητος βιαστής και καταδικασθέντας σε 12χρονη φυλάκιση για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ένας «δικός τους», ένας «άριστος» με τα δικά τους μέτρα. Οι ζωές των βιασθέντων, δεν μπορούν να γυρίσουν πουθενά. Μένουν μετέωρες σε ένα σύστημα που χτυπά τις πλάτες των θυτών. Η ζωή του βιαστή Λιγνάδη – κατά την δικαστική απόφαση, γυρίζει σπίτι του αμετανόητη χωρίς ψεγάδι τιμωρίας.

Είναι η πρώτη φορά; Όχι δυστυχώς. Μόλις λίγες ημέρες πριν αφέθηκε ελεύθερος ο δολοφόνος του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας. Αφέθηκε ελεύθερος ένας εκ των μόλις δύο καταδικασθέντων από τους έξι συνολικά κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα τιμωρίας για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου. Και η λίστα δεν έχει τέλος.

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, συνεχίζει την απεργία πείνας διεκδικώντας κάτι που δικαιούται: εδώ και 7 μήνες: την ελευθερία του έχοντας εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση. Ακόμη και απέναντι στο νόμιμο δικαίωμα όμως, ακόμη και στον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος που αγωνίζεται για το αυτονόητο, η δικαιοσύνη και πάλι γυρίζει πλευρό ή μάλλον γυρίζει στο πλευρό της.

Δε θα μείνουμε θεάτριες και θεατές απέναντι στο καθεστώς ατιμωρησίας που επιχειρούν, συγκαλύπτοντας βιαστές και δολοφόνους. Δεν περιμένουμε καμία δικαιοσύνη από το σύστημά τους. Η ζωή μας είναι πάνω από τα δικά τους γραμμάτια απέναντι στη σαπίλα της πιο ξιπασμένης εξουσίας.

Θα την υπερασπιστούμε με όλη μας τη δύναμη κι ας χαλάσει ο κόσμος τους.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ




Total
0
Shares
Previous Article
Συνάντηση Κ. Νούσιου - Ι. Κολοβού με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας

Συνάντηση Κ. Νούσιου - Ι. Κολοβού με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας

Next Article
ergasies geranos

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου

Related Posts