Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στον Υπ. κ. Λιβανό και τον Πρ. του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέτζο η Ασ. Σκόνδρα για τις αγροτικές καταστροφές

skondra lykourentzos 1

Στον Υπ. κ. Λιβανό και τον Πρ. του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέτζο η Ασ. Σκόνδρα για τις αγροτικές καταστροφές

Επιτόπιες επισκέψεις σε 18 Δημοτικά Διαμερίσματα του Ν. Καρδίτσας που επλήγησαν

Μετά τις επιτόπιες επισκέψεις, που πραγματοποίησε η Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα και στα  18 Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού Καρδίτσας, που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και τον ανεμοστρόβιλο, χθες είχε σειρά συναντήσεων με  τους καθ ύλην αρμόδιους , τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο.

Περιέγραψε την ένταση του φαινομένου και την έκταση της καταστροφής, που απλώνεται σε περισσότερα από 70.000 στρ. Μετέφερε την απόγνωση των παραγωγών που είδαν τις σοδειές τους να χάνονται,  για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα έδωσε δείγματα από κατεστραμμένες καλλιέργειες.

Ζήτησε, να ξεκινήσουν άμεσα, επιτόπιοι έλεγχοι έμπειρων γεωπόνων του ΕΛΓΑ,  να γίνουν εξατομικευμένες εκτιμήσεις και να δοθούν γρήγορα δίκαιες αποζημιώσεις.

skondra livanos 1

Γνωρίζοντας οι αρμόδιοι την όλη κατάσταση και  με δεδομένο  το αμέριστο ενδιαφέρον για τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα, αλλά  και ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι, για τους αγροτοκτηνοτρόφους της Καρδίτσας, λόγω των καταστροφικών συνεπειών του Ιανού, δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες.

Δεσμεύτηκαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν, ούτε αυτή τη φορά, στην τύχη του τον αγροτικό κόσμο και τόνισαν,  ότι θα υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις. Και όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ την κ. Σκόνδρα, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να τελειώσουν άμεσα οι εκτιμήσεις και η σύνταξη των πορισμάτων, έτσι ώστε να πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών το Φθινόπωρο, οι αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την υπόσχεση και των δύο αρμοδίων αξιωματούχων, οι οποίοι γνωρίζουν την ιδιαίτερη ενασχόληση και γνώση με τα αγροτικά της κας Σκόνδρα,  να βρίσκονται σε επαφή, στενή συνεργασία και επικοινωνία, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

skondra lykourentzos 2

 Περιοδεία στις πληγείσες καλλιέργειες

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Σκόνδρα, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες καλλιέργειες.  Άλλωστε, εβρισκόμενη καθ’ οδόν, έζησε και η ίδια τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Την επόμενη  κιόλας ημέρα- από το πρωί της Δευτέρας- και αλλάζοντας το αρχικό πρόγραμμά της , για την μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος, επισκέφθηκε τα ΔΔ Κόρδα, Μαραθέα, Πεδινό, Ψαθοχώρα, Κοσκινά, Γοργοβίτες, Μακρυχώρι, Μυρίνη, Πρόδρομο, Πτελοπούλα, Μέλισσα, Ζαϊμι, Καλλιφώνι, Παλιούρι, Μελισσοχώρι, Δασοχώρι, Άμπελο και Καρποχώρι.

Διαπίστωσε ιδίας όμασι την μεγάλη καταστροφή που επέφερε η ισχυρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα της Κυριακής, στις καλλιέργειες βάμβακος,  αραβόσιτου, σίτου, καπνού,   αμπελώνων  και μποστανιών, αλλά και καλλιέργειες με ντομάτες και  πιπεριές. Από τη σφοδρή κακοκαιρία, μεγάλες ζημιές υπέστησαν σταυλικές εγκαταστάσεις κτηνοτρόφων και αγροτικού εξοπλισμού.

Η κα Σκόνδρα, συνομιλώντας με παραγωγούς, ένιωσε την απόγνωση, την απογοήτευση και την αγωνία τους.

Η Βουλευτής υποσχέθηκε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αποζημιωθούν έγκαιρα και σωστά και θα είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Παράλληλα, εκδήλωσε τη βεβαιότητα, ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό τους και θα τους στηρίξει και σ’ αυτή τη δοκιμασία.




Total
0
Shares
Previous Article
Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Συστάσεις και μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Μειωμένο ωράριο την Πέμπτη στα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται

Next Article
kentro koinotitas mouzaki

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μουζακίου: Η δομή που βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Related Posts

Ελ. Τζανακούλη: Να συνταχτούμε με αυτούς που ασπάζονται τις προτάσεις μας - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ – Η νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις Παρακολουθώντας σήμερα τον απολογισμό των πεπραγμένων του …