Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας παραδόθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Τρικάλων από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

.

Κώστας Αγοραστός: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον των Τρικάλων»

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έργα τα οποία η πόλη περιμένει πάνω από 30 χρόνια»

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, προκειμένου να του παραδώσει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Τρικάλων. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει από την ανάπλαση ολόκληρων περιοχών, έως την ενίσχυση καινοτομικών μικρών επιχειρήσεων, την ανακατασκευή δρόμων, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, αλλά και την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις.

Κώστας Αγοραστός: «Με στρατηγική, συνεργασία και με μεγάλη προσπάθεια, αλλάξαμε τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εντάξαμε στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και φίλο Δημήτρη Παπαστεργίου δρομολογούμε αναπλάσεις στις οποίες διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της πόλης. Σημαντικά έργα, έργα ουσίας, που αλλάζουν την όψη των Τρικάλων και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ζωής. Οι πόλεις γερνούν και χρειάζονται εκσυγχρονισμό. Εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον των Τρικάλων. Απαιτείται ταχύτητα για να  τρέξουν γρήγορα τα έργα, καθώς η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και πρέπει να αποδοθούν στην κοινωνία».

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Βρεθήκαμε στο γραφείο του Περιφερειάρχη και φίλου Κώστα Αγοραστού, προκειμένου να καταθέσουμε τη στρατηγική μας για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη των Τρικάλων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προέκυψε μετά από τη σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για έργα τα οποία θα αλλάξουν την όψη των Τρικάλων, έργα τα οποία η πόλη περιμένει πάνω από 30 χρόνια. Με τη συνεργασία που έχουμε πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα θα τρέξει το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να βγουν οι προκηρύξεις το συντομότερο δυνατό. Τα έργα αυτά τα ζητά η τοπική κοινωνία και έχουν προκύψει μέσα από τις διαβουλεύσεις που κάναμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Όπως έγινε γνωστό ο βασικός άξονας των αστικών αναπλάσεων είναι ο Ληθαίος ποταμός, ο οποίος αποτελεί το βασικό πλεονέκτημα της πόλης των Τρικάλων. Τα υπόλοιπα έργα αφορούν την ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων δίπλα στο ποτάμι, την είσοδο από την Καρδίτσης, αλλά και έργα που αναπτύσσουν την επιχειρηματικότητα, της δεξιότητες νέων επιχειρηματιών κ.α.Total
0
Shares