Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καθαρίζονται οι τάφροι τροφοδοσίας στη λίμνη Κάρλα

Στον καθαρισμό των τάφρων τροφοδοσίας της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού  322.400,00 €

Κώστας Αγοραστός: «Έργο ουσίας για το περιβάλλον, τη λίμνη Κάρλα, τον υδροφόρο ορίζοντα και τους αγρότες»

Στον καθαρισμό των τάφρων τροφοδοσίας της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό το έργο: «Συντήρηση και καθαρισμός τάφρων τροφοδοσίας λίμνης Κάρλας». Το έργο είναι προϋπολογισμού  322.400,00 € (με ΦΠΑ) και έχει ως φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε δυο στόχους. Πρώτον την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών γύρω από τις τάφρους τροφοδοσίας και δεύτερον την βέλτιστη και ανεμπόδιστη παροχή της λίμνης Κάρλας από τις απορροές του Πηνειού ποταμού. Με σχέδιο και προγραμματισμό συνεχίζουμε να παράγουμε σε μια δύσκολη περίοδο, υλοποιώντας ένα έργο ουσίας για το περιβάλλον, τη λίμνη Κάρλα, τον υδροφόρο ορίζοντα και τους αγρότες».

Η υπογραφείσα σύμβαση έχει ως κύριο αντικείμενο την υλοποίηση εργασιών συντήρησης, καθαρισμού από τη βλάστηση και αποκατάστασης της διατομής των χωμάτινων τάφρων μεταφοράς νερού από τον ποταμό Πηνειό στη λίμνη Κάρλα. Οι εργασίες θα γίνουν σε επιλεγμένα τμήματα, των χωμάτινων τάφρων 7Τ, 2Τ και Σ4 σε μήκος περίπου 9,00km, προκειμένου να εξασφαλιστεί ανεμπόδιστα η ροή του νερού για την τροφοδοσία της λίμνης Κάρλας από τα νερά του π. Πηνειού.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν τα παρακάτω έργα :

  1. Καθαρισμός συστήματος τάφρων 7Τ-2Τ-Σ4
  2. Σημειακές αποκαταστάσεις της διατομής των τάφρων 7Τ-2Τ-Σ4 στις εξής θέσεις:

α) στο συλλεκτήρα Σ4 κατάντι της συμβολής της 2Τ με την 3Τ σε μήκος 0,5 km με μέσο πλάτος συλλεκτήρα περίπου 37m

β) στην Τάφρο 2Τ μέχρι τη συμβολή της με την 3Τ σε μήκος 8,1 km με μέσο πλάτος τάφρου περίπου 32m και

γ) στην Τάφρο 7Τ (συνέχεια της 2Τ) σε μήκος 0,3 km με μέσο πλάτος τάφρου περίπου 25m.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Στη φάση της υλοποίησης ο αξονικός τομογράφος για το Γ.Ν. Καρδίτσας

Επόμενο άρθρο

Μετονομασία των ΤΕΙ σε «Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών»