Στον καθαρισμό των οχετών, ρεμάτων και ποταμών προχωρά ο Δήμος Μουζακίου


Στον καθαρισμό των κλειστών και ανοιχτών οχετών, ρεμάτων  και ποταμών προχώρησε και φέτος ο Δήμος Μουζακίου με στόχο να μη δημιουργηθούν προβλήματα από ξαφνικές μπόρες του Καλοκαιριού, αλλά και από τις βροχές του Φθινοπώρου.

Ο καθαρισμός των οχετών ρεμάτων και ποταμών είναι μια συχνή διαδικασία που επαναλαμβάνεται διαρκώς μέσα στο χρόνο ανάλογα με τα φερτά υλικά που συσσωρεύονται σ’ αυτά. Εδώ να σημειώσουμε πως στην πόλη του Μουζακίου ειδικά υπάρχουν πολλοί κλειστοί οχετοί αρκετών χιλιομέτρων που εκτονώνουν τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό, καθώς τα ρέματα που προϋπήρχαν στη μεγαλύτερη πλειονότητά τους έχουν μπαζωθεί. Επίσης καθαρίζονται ρέματα και ποταμοί από τη βλάστηση ή από απορρίμματα που ρίχνουν εκεί ασυνείδητοι δημότες με αποτέλεσμα τη ρύπανσή τους και τη μείωσης της ικανότητας απορροής υδάτων.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Μουζακίου εκτέλεσε έργο προϋπολογισμού 1.856.400 ΕΥΡΩ που αφορά την προστασία της πόλης του Μουζακίου από πλημμυρικά φαινόμενα, διότι με την άναρχη δόμηση που επικράτησε στο παρελθόν είχαν «κλείσει» όλα τα ρέματα που οδηγούσαν από το βουνό ανάντι της πόλης τα νερά στον Πάμισο ποταμό ο κίνδυνος πλημμυρών ήταν διαρκής μέσα στον αστικό ιστό.

Με το συγκεκριμένο έργο δημιουργήθηκε μία  στεφάνη προστασίας πάνω από την πόλη που  οδηγεί με δύο απολήξεις τα νερά στον Πάμισο ποταμό, αξιοποιώντας τα ρέματα της «Γκιώνας» και του «Καλύβα».

«Στην προσπάθειά μας να είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολα καιρικά φαινόμενα έγκαιρα προχωρούμε στον καθαρισμό των κλειστών και ανοιχτών οχετών και ρεμάτων του Δήμου μας. Επίσης καθαρίζουμε και τα ρέματα μέσα στα χωριά προκειμένου να διευκολυνθεί η ροή των νερών και ταυτόχρονα απομακρύνουμε τη βλάστηση και τα μπάζα που ασυνείδητοι δημότες εναποθέτουν εκεί. Παράλληλα προγραμματίζουμε και έχουμε ξεκινήσει τον καθαρισμό  των δασικών και ορεινών δρόμων ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς των πυροσβεστικών οχημάτων. Καλούμε όλους τους δημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις φωτιές διότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γκινής.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός τόνισε πως ο Δήμος  αξιοποιώντας το δικό του μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και ιδιώτες μηχανηματάδες προχωρά στον καθαρισμό ρεμάτων, ποταμών αλλά και του ορεινού οδικού δικτύου στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών, της διευκόλυνσης πρόσβασης των δημοτών και του καθαρισμού των μπαζωμένων ρεμάτων. «Πρόκειται για μία πάγια διαδικασία που ακολουθούμε κάθε χρόνο με στόχο την πρόληψη δύσκολων επιπτώσεων από θεομηνίες, πυρκαγιές και κυρίως για τον καθαρισμό των ρεμάτων από μπάζα και απορρίμματα» τόνισε ο κ. Κωτσός.


Total
0
Shares
Previous Article

Ο Υπουργός Παιδείας επιθυμεί να "καρατομήσει" το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας

Next Article

Την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Total
0
Share