Στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κωστή Νούσιο οι πολιτιστικοί σύλλογοι Θραψιμίου και ΗΠΑ.

Thrapsimi Karditsa thessaloi nousios

Στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κωστή Νούσιο οι πολιτιστικοί σύλλογοι Θραψιμίου και ΗΠΑ.

  Μια πρωτότυπη επίσκεψη δέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κωστής Νούσιος από μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Θραψιμίου ‘’ Ο Λύχνος’’ και του συλλόγου ‘’ Σουλιώτες ‘’από το Σιάτλ των ΗΠΑ.

Όπως τόνισε το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Θραψιμίου ‘’ Ο Λύχνος ‘’ κ. Ιωάννης Κατσής,  ο σύλλογος φιλοξενεί 50 ομογενείς- μέλη του συλλόγου ‘’ Σουλιώτες’’ για πέντε ημέρες. Κάθε χρόνο ο σύλλογος ‘’Σουλιώτες ‘’ επιλέγει μια περιοχή της Ελλάδας , από την οποία παρουσιάζει αντιπροσωπευτικούς χορούς και τραγούδια, τα οποία παρουσιάζει στην ομογένεια των ΗΠΑ. Για φέτος έχει επιλεγεί η περιοχή των Αγράφων και όπως τόνισε ο κ. Στέφανος Θεοδοσιάδης μέλος του συλλόγου ‘’Σουλιώτες’’, σκοπός είναι να μεταλαμπαδευτεί η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στους Έλληνες της Αμερικής και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε τη σπουδαιότητα μιας τέτοιας προσπάθειας, που αποδεικνύει ότι η παράδοση και πολιτισμός δεν γνωρίζουν σύνορα, ειδικά όταν φροντίζουν γιαυτό άνθρωποι που δεν ξεχνούν τις ρίζες τους.

Κατά την επίσκεψη αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα, ενώ παρόντες ήταν και τα μέλη του συλλόγου ‘’ Σουλιώτες’’ κ. Βασίλης Κοντοράβδης και οι κες Γεωργία Θεοδοσιάδη και Κατερίνα Κοντοράβδη.

Total
0
Shares