Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη ραγδαία αύξηση των πολιτών που νοσούν από κορωνοϊό COVID-19 και τους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση της χώρας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, ο κ. Κωτσός επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Υπουργείο Υγείας. Ο κύριος σκοπός της παραπάνω συνάντησης ήταν να μεταφέρει ο κ Κωτσός τα ζητήματα που απασχολούν τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κατά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας θα έχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να αντιμετωπίσει τη νέα ασφυκτική πίεση που ασκείται στο εθνικό σύστημα υγείας.

Κατ’ αρχήν ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής επισήμανε στον Αναπληρωτή Υπουργό την αναγκαιότητα της επιπλέον στελέχωσης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του  Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς υπάρχει  έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Ο κ. Κωτσός μετέφερε στον κ. Κοντοζαμάνη το αίτημα του Συλλόγου Πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας που στην πρόσφατη συνάντησή τους τόνισαν την υποστελέχωση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Ν.Κ.

Ένα από τα θέματα που έθεσε στον κ. Κοντοζαμάνη ο κ. Κωτσός είναι η έλλειψη εξοπλισμού και προσωπικού από το Ξενώνα Ζέφυρο του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Ο Ξενώνας Ζέφυρος χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα λέβητα πετρελαίου για την θέρμανσή του. Δεδομένου ότι στον δρόμο που εδρεύει ο Ξενώνας περνάει το φυσικό αέριο, και επειδή η τιμή του φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι σημαντικά μικρότερη, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η αλλαγή του λέβητα πετρελαίου με λέβητα φυσικού αερίου. Όσον αφορά τον εξοπλισμό του Ξενώνα είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί λόγο παλαιότητας  αντικατάσταση των 2 κλιματιστικών της κουζίνας αλλά και ορισμένων επίπλων κυρίως κρεβατιών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας παρουσιάζει ελλείψεις όσον αφορά τον αναγκαίο για την καθημερινή εξυπηρέτηση των ασθενών εξοπλισμό. Ο κ. Κωτσός μετέφερε στον υπουργό το αίτημα επιχορήγησης του τμήματος Αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας με ένα πλυντήριο χειρουργικών εργαλείων καθώς το υπάρχον δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αφού αναγνώρισε τη σπουδαιότητα των προβλημάτων, δεσμεύτηκε στο Βουλευτή πως θα πράξει ότι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματα που συζητήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Η κατάσταση η οποία διανύουμε είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οφείλουμε όλοι μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση αυτής της χώρας, φανήκαμε άξιοι των συνθηκών και αντιμετωπίσαμε όλες τις κρίσεις που προέκυψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η κρίση που προκαλείται από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοιου ενεργοποίησε όλους τους μηχανισμούς της κυβέρνησης να δράσουν με ταχύτατους ρυθμούς και να αντιμετωπιστούν παθογένειες χρόνων. Ο νομός της Καρδίτσας πέρα από την κρίση του κορονοιου χτυπήθηκε και από τον μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟ. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι ότι και αν προκύψει και αυτό συζητήσαμε με τον κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος δεσμεύτηκε να εξετάσει και να ικανοποιήσει τα θέματα που συζητήσαμε και αφορούν στην θωράκιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας τόσο όσον αφορά υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.»

Στο τέλος ο κ. Κωτσός επισήμανε ότι το προσωπικό και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας υπερβάλλουν τους εαυτούς τους ξεπερνώντας τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις, ανταποκρινόμενοι στο μέγιστο βαθμό στις ούτως ή άλλως αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.




Total
0
Shares
Previous Article
aritmos sms 13033

13033: Τι αλλάζει και για ποιους κωδικούς - Πώς να δηλώσετε σωστά με το νέο SMS τις μετακινήσεις σας

Next Article
Συνάντηση του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών κ. Αλεξίου Κανίνα με τη Διευθύντρια Δ.Ε. Τρικάλων κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου

Συνάντηση του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών κ. Αλεξίου Κανίνα με τη Διευθύντρια Δ.Ε. Τρικάλων κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου

Related Posts