Στοχεύοντας οι προεκλογικές συζητήσεις των Δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου να έχουν στόχο τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας

mpallas ilias

Στοχεύοντας οι προεκλογικές συζητήσεις των Δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου να έχουν στόχο τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας

Γράφει ο Ηλίας Μπάλλας


Στοχεύοντας στην συλλογική προσπάθεια και σαν ενεργό μέλος της κοινωνίας μας που παρακολουθώ και γνωρίζω  τα προβλήματα της περιοχής μας και έχω άποψη για τον τόπο μου, καταθέτω δημόσια τις σκέψεις μου οι οποίες προσδοκώ να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας από τους φορείς και πολίτες του διευρυμένου Δήμου Μουζακίου, διότι μόνο έτσι όλοι μαζί με συνεργασία και διάθεση για προσφορά θα βρούμε λύσεις για τον τόπο μας.

Η λέξη συνεργασία και η σύνθεση προτάσεων είναι το κλειδί και μονόδρομος θα έλεγα για να διοικηθεί σωστά ο Δήμος μας και να είναι αποδοτικός και αποτελεσματικός!!! 

Κατά την γνώμη μου κάποια από τα σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την φθίνουσα πορεία της περιοχής μας και θα αλλάξουν την ψυχολογία και τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν αφού διερευνηθούν οι τρόποι χρηματοδότησης για να βρουν το δρόμο της υλοποίησης, είναι τα παρακάτω .

1) Το σημαντικότερο όλων η κορωνίδα θα έλεγα για την ανάπτυξη  της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας Καρδίτσας  είναι το φράγμα Μουζακίου και το έργο αυτό θα πρέπει για τον Δήμαρχο το  Δημοτικό Συμβούλιο –τον Εμπορικό Σύλλογο και όλους τους θεσμικούς παράγοντες και τους προέδρους των 27 Κοινοτήτων να αποτελέσει οργανωμένα και συντονισμένα από τον Δήμαρχο πρωταρχικό στόχο και σκοπό. Από το έργο αυτό εξαρτάται το μέλλον της περιοχής μας.

Και την αρχή για μια πολύπλευρη διεκδίκηση την έκανε σήμερα με την ανακοίνωση για το έργο αυτό ο κ Δήμαρχος….

2) Ο δρόμος Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα έργο που θα βοηθήσει τεράστια την τουριστική ανάπτυξη της περιοχή μας. Το έργο αυτό το ανέλαβε εργολάβος το 2019 και μέχρι σήμερα δηλαδή μετά από τέσσερα  χρόνια ο εργολάβος δεν άρχισε ακόμα. Και ο δρόμος που επέλεξε η Περιφέρεια με μεγάλη καθυστέρηση για να ξεπεράσουν το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων, είναι χρονοβόρος και δεν οδηγεί πουθενά εκδικαζόταν τον 5/2023 πήρε αναβολή λόγω εκλογών για τον 12/2023 και έχει ο θεός Για το λόγο αυτό πρέπει  να ψάξουμε για εναλλακτικές λύσεις .

Τουλάχιστον το ελάχιστον που οφείλει η Περιφέρεια είναι να αποκαταστήσει τον παλιό δρόμο που είναι κλειστός από τον Ιανό και αυτό έπρεπε να γίνει χθές  δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια είναι κρίμα ο επισκέπτης της περιοχής μας που θέλει να επισκεφθεί την Λίμνη Πλαστήρα κε Νούσια να τον περνάτε μέσα από την Καρδίτσα και να κάνει τριπλάσια χιλιόμετρα

Ο δρόμος αυτός ενώνει τρεις υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς τα Μετέωρα, το Περτούλι και τη Λίμνη Πλαστήρα και θα πυροδοτήσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

3) Την ολοκλήρωση του  μεγάλου και σημαντικού έργου της αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στο Μουζάκι και Μαυρομάτι που ολοκληρώθηκε και απομένουν οι συνδέσεις για να λειτουργήσει. Προσοχή γιατί και αυτό το έργο κινδυνεύει να έχει την τύχη της εκτροπής του Αχελώου που με την εγκατάλειψη καταστρέφεται και πολλά εκατομμύρια χάνονται.

Επίσης είναι θετικό ότι κατατέθηκε ολοκληρωμένη πρόταση παρεμβάσεων κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις Τοπικές Κοινότητες Γελάνθης και Λαζαρίνας  Όπως επίσης θετικό είναι η κατάθεση από τον κ. Δήμαρχο Μουζακίου πρότασης για ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Αγναντερού – Παλαιοχωρίου.

4) Η ανακαίνιση της Λαϊκής αγοράς Μουζακίου είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό έργο για το Μουζάκι και ολόκληρης της περιοχής μας, πληροφορούμε ότι ετοιμάζεται  η μελέτη και αυτή τη φορά θα είναι μελέτη και όχι η μακέτα του κ Κωτσού που την ονόμασε μελέτη.-

Εκεί εκτός του ότι θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο παράλληλα θα στεγαστούν τα ΚΤΕΛ και πολλοί πολιτιστικοί Σύλλογοι σε αίθουσες που θα δημιουργηθούν πάνω από την αγορά αίθουσες πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων που στερείτε σήμερα ο Δήμος μας.

5) Να  βρεθεί χρηματοδοτικός τρόπος για απομάκρυνση του αμιάντου από ολόκληρο το Δήμο, Δημόσια, ιδιωτικά κτίρια, κατασκηνώσεις Δρακότρυπας, ποτάμια κλπ. Πιο παλιά είχε συσταθεί και μια επιτροπή του Δήμου μας η οποία έμεινε στα χαρτιά.

6) Πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες, για να έχουν όλες οι Τ.Κ αυτό το καλοκαιρι  παιδικές χαρές το έργο αυτό υλοποιείτε .

7) Να αντιμετωπιστεί από την  ΔΗΚΕΔΗΜ οργανωμένα  μέσα από την συνεργασία των  Προέδρων  των τοπικών Διαμερισμάτων, των Πολιτιστικών  Συλλόγων ,του Συλλόγου  των πολυτέκνων, των Δασκάλων ,της Εκκλησίας  και της υπηρεσίας φροντίδα στο σπίτι, με στόχο την στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα (τρόφιμα-ρούχα-ιατρική και ψυχολογική στήριξη – εκπαιδευτική στήριξη μαθητών, φροντίδα ηλικιωμένων κλπ).

8) Να σταθεί ο Δήμος μας  δίπλα στα καθημερινά προβλήματα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν σε δύσκολες συνθήκες και με ηρωισμό θα έλεγα, οι Πρόεδροι και τα τοπικά Συμβούλια, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και των 27 τοπικών Κοινοτήτων του διευρυμένου Δήμου Μουζακίου.

Βασικός και ελάχιστος στόχος για κάθε Τοπική Κοινότητα είναι η αποκατάσταση των προβλημάτων του Ιανού και η υλοποίηση των ετήσιων τεχνικών προγραμμάτων ΣΑΤΑ που λόγω του Ιανού έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ και για να γίνει αυτό θα πρέπει  να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες από την τεχνική υπηρεσία .

Θα πρέπει επίσης οι εργολάβοι να είναι συνεπείς στις ημερομηνίες εκτέλεσης του έργου που αναλαμβάνουν  και για να γίνει αυτό θα πρέπει τα έργα του Δήμου μας να μοιραστούν σε περισσότερους εργολάβους, δεν μπορεί ένας εργολάβος να έχει πάρει 10 έργα και να δουλεύει από μια μέρα στο κάθε έργο και βέβαια να υπάρχουν ρήτρες   που να εφαρμόζονται αυστηρά.

Γνωρίζω ότι τα προβλήματα μετά τον Ιανό είναι τεράστια σε όλα τα χωριά και ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι και η Τεχνική Υπηρεσία κάνουν ότι μπορούν.

Θα πρέπει  να βρει τρόπο ο κ Δήμαρχος, μέσω της συνεργασίας και τον συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, να σταματήσουν οι απ ευθείες   αναθέσεις και τα έργα να δημοπρατούνται και η διαδικασία αυτή να ολοκληρώνεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα ,έτσι θα είναι πιο δίκαιο το σύστημα και θα εξοικονομεί ο Δήμος μας χρήματα, αφού οι εκπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις να γίνονται αναθέσεις.

Η πρόσληψη ενός ακόμα ειδικού συμβούλου με γνώσεις και ανάλογη εμπειρία για εκπόνηση μελετών που θα στηρίζει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας που πραγματικά κάνει ότι είναι δυνατόν, στην εκπόνηση των μελετών, θα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος για την Διοίκηση του Δήμου μας, διότι το μεγάλο πρόβλημα σήμερα στο Δήμο μας είναι οι μελέτες με αποτέλεσμα να καθυστερούν έργα και να χάνονται χρήματα.

9) Να προσπαθήσει ο Δήμος μας να δώσει ελπίδα στην ανάπτυξη, δημιουργώντας ειδικό τμήμα ανάπτυξης, (η αναπτυξιακή Μουζακίου ΑΝΜΟ ) το οποίο οργανωμένα θα βοηθήσει, θα συμβουλεύσει, θα ενημερώνει για κάθε επιδότηση και χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα σταθεί συμπαραστάτης σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα στην γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο, νέες τεχνολογίες πληροφορικής εστίασης  επικοινωνίας, και τουρισμός.

Και στην προώθηση και στήριξη των δρομολογημένων μεγάλων ενεργειακών έργων, το αιολικό πάρκο της Δρακότρυπας και τα υδροηλεκτρική στην Οξυά, Δρακότρυπα και Ανθοχώρι με διαφάνεια, αυστηρή τήρηση των περιβαντολλογικών μελετών και αυστηρό έλεγχο για την προστασία του περιβάλλοντος, και εξασφάλιση των αντισταθμιστικών, έργα πάρα πολύ σημαντικά και αναπτυξιακά για την Πατρίδα μας το Δήμο μας τα Χωριά μας για όλους μας!!!!!

Να στηρίξει ο Δήμος μας τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας (Ξενοδοχειακές και  μονάδες εστίασης – εμφιάλωση νερού – επεξεργασίας του ξύλου – Βιομηχανία γάλακτος και τυροκομία – παραδοσιακών προϊόντων – Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία – Οινοποιίαμεγάλες και μικρές κτηνοτροφικές μονάδες ,μελισσοκόμους και γεωργικές μονάδες  κλπ).

Οι δημόσιες Υπηρεσίες συρρικνώνονται και μια μια μας εγκαταλείπουν και η στήριξη και προσέλκυση μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων ο πολιτισμός , ο τουρισμός η συνεργασία με το ΚΠΕ  την Βιβλιοθήκη την εκπαιδευτική κοινότητα και ο πρωτογενείς τομέας θα πρέπει να είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον Δήμο μας  διότι η ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα όλων των φορέων !!!!!!  

Η πρόσληψη ενός ειδικού συμβούλου με γνώσεις και ανάλογη εμπειρία που θα στηρίζει αυτό το τμήμα της ανάπτυξης είναι απαραίτητη.

Σημαντική για την ανάπτυξη της περιοχής μας θα είναι η συνεργασία του Δήμου μας με το ΚΠΕ και την Βιβλιοθήκη Μουζακίου δύο υπηρεσίες πολύ σημαντικές για τον τόπο μας

10) Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμός και Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του, προς όφελος των δύο παιδικών σταθμών και όλων των Πολιτιστικών, των Αθλητικών δρώμενων, με αναλογική συμμετοχή στο εννεαμελές Δ.Σ του ΝΠΔΔ, εκπροσώπων των Δημοτικών Ενοτήτων Αγναντερού – Μουζακίου – Ιθώμης, για να καταστεί το Ν.Π.Δ.Δ ο βασικός συντονιστής και καθοδηγητής των πολιτιστικών δρώμενων όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων με δικαιοσύνη και κριτήρια, και με στόχο την πραγματική πολιτιστική ένωση των πρώην Δήμων Μουζακίου, Παμίσου και Ιθώμης.

Και αυτό θα γίνει στηρίζοντας κατ αρχάς τέσσερις βασικές εκδηλώσεις οι οποίες  θα πρέπει να αλληλοστηρίζονται από της τρείς Δημοτικές Ενότητες, μια στο Αγναντερό της αποκριές, μια στο Μαυρομμάτι στα Καραισκάκεια, μια τον Αύγουστο στο Κάστρο Φαναρίου και μια στο Μουζάκι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αύγουστου, στα Μουζάκεια.

Να στηριχθούν επίσης, Ωδείο χορευτικά, ημερίδες, εκθέσεις, λαογραφικά μουσεία, βιβλία, cd και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις και οτιδήποτε προάγουν την ιστορία την παράδοση και τον πολιτισμό μας και για τους στόχους αυτούς να αναζητηθούν χορηγοί !!!!

Και τέλος να προετοιμαστεί από το ΝΠΔΔ  ο  τουριστικός οδηγός του Δήμου μας ο οποίος θα αποτελείται από 27 σελίδες κάθε Κοινότητα και σελίδα και κάθε σελίδα και μια πινακίδα για την είσοδο της κάθε Τ.Κ  σχετική πρόταση έστειλα στην πρόεδρο του ΝΠΔΔ και πληροφορούμαι ότι αυτό προγραμματίζεται σε συνεργασία με τον ΙΤΑΜΟ.

11) Να στηριχθούν τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας, οι ακαδημίες όλων των αθλημάτων, οι ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου μπάσκετ και βόλεϊ, που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα και ο κλασικός αθλητισμός. Να στηριχθούν και να συντηρούνται οι υποδομές, που υπάρχουν σήμερα, το κλειστό Γυμναστήριο, το αθλητικό κέντρο Μουζακίου και τα γήπεδα ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον Δήμο, οικονομικά και οργανωτικά, με την κατάλληλη στελέχωση έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη λειτουργία για τους αθλητές αλλά και για τους συμπολίτες μας που θέλουν να αθληθούν. Και τέλος ο επόμενος στόχος μας να είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου με δύο γήπεδα tennis και ένα γήπεδο beach volley με προδιαγραφές για διεθνής αγώνες.Ανάλογη πρόταση έκανε  ομάδα πολιτών του Δήμου μας

12) Για την συντήρηση και ανακαίνιση των πολιτιστικών και εκκλησιαστικών μας μνημείων, πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τα λόγια και να μπούμε στην πράξη. Το 2020 χάσαμε από την αδιαφορία μας ένα ιστορικό μνημείο 500 ετών το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, την Παλαιοκαμάρα. Δεν θα πρέπει να χαθεί άλλο μνημείο, να συντηρηθούν να ανακαινιστούν και να αναδειχθούν, Κάστρα, Μοναστήρια, Εκκλησίες, γεφύρια, αρχαιολογικοί χώροι, το σπίτι, η σπηλιά του Καραϊσκάκη, η σπηλιά του λώλου, παντού με στόχο την μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ως προς την προσέλκυση επισκεπτών.

13) Στο Μουζάκι κοντά στην καλαίσθητη νέα πεζογέφυρα  δίπλα στο ποτάμι που με τα έργα θωράκισης  του παμίσου  αναβαθμίστηκε και θωρακίσθηκε ολόκληρη η παραποτάμια περιοχή   και με θέα το στενό, να κατασκευαστεί ένα υπαίθριο θέατρο και γενικά να γίνει σιγά σιγά η ανάπλαση της παρα ποτάμιας περιοχής . Ένα όραμα του αείμνηστου Δημάρχου Αντώνη Βασιλείου, έναν ποδηλατοδρόμο Μουζάκι / Μαυρομάτι/Γελάνθη  και μια διαδρομή για πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι και στο βουνό  και ο χώρος του πρώην Κέντρου Υγείας να αξιοποιηθεί κατάλληλα με την κατασκευή γηπέδων τένις , βόλεϊ πρόταση που κατέθεσε δημόσια  ομάδα πολιτών  Να στηρίξουμε το πεδίο των ανεμοπτεριστών στην Πορτή και την πίστα αναρρίχησης.

14) Έχουμε υποχρέωση στον πολιτισμό μας να αναδείξουμε τον Αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Γόμφων την πόλη του Φίλιππου Β΄, βασιλιά της Μακεδονίας, στην περιοχή της ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και να καταστεί ο Αρχαιολογικός αυτός χώρος βασικός προορισμός των επισκεπτών. Ένας βασικός πυλώνας της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο δρόμος πρόσβασης πρέπει  άμεσα να ασφαλτοστρωθεί (δεσμεύθηκε η ΤΕΡΝΑ)  και η διαμόρφωση του χώρου με την  κατασκευή ενός κιόσκι Τα έργα αυτά θα πρέπει να αποτελούν από της πρώτες προτεραιότητες και κάποιος υπάλληλος της Αρχαιολογίας Μουζακίου σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες να βρίσκεται στο Αρχαιολογικό χώρο και να υποδέχεται τους επισκέπτες.

Όπως υποχρέωση έχουμε να αναδείξουμε το Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου και να γίνουν ότι έργα απαιτούνται για να γίνει προσβάσιμος ένας  από τους σημαντικότερους  προορισμούς των επισκεπτών.

Και το σημαντικότερο να υπάρχει διασύνδεση όλων των μνημείων. Να προτρέπουμε δηλαδή τους επισκέπτες που έρχονται σήμερα για να επισκεφθούν το σπίτι και την σπηλιά του Καραϊσκάκη στο Μαυρομάτι, παράλληλα να  επισκέπτοντα , τον αρχαιολογικό χώρο  των Γόμφων στην Επισκοπή Μουζακίου . το κάστρο και το αρχαιολογικό μουσείο στο Φανάρι, τα Μοναστήρια, σημαντικά Βυζαντινά μνημεία της Αγίας Τριάδας Δρακότρυπας και Οξυάς, το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, , την σπηλιά του Λώλου στον Ελληνόπυργο, το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γελάνθη του 1813, που έχει χαρακτηριστικό οκταγωνικό τρούλο, στην Πορτή την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου 1592, τις εκκλησίες στην Μαγουλίτσα, Άγιος Αθανάσιος και Παναγία Μπρίπης 1883 και 1813, ο Ναός των  Δώδεκα Αποστόλων του 19 αιώνα στον Πύργο Ιθώμης το Αρχοντικό του Χρ. Ζωγράφου στη Λαζαρίνα και το πρώτο εργοστάσιο ζάχαρης και άλλα ιστορικά, θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία στα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Μουζακίου -Παμίσου και Ιθώμης που επίσης υπάρχουν σημαντικά μνημεία

Και συντονιστής στην σημαντική αυτή προσπάθεια πρέπει να είναι το ΝΠΔΔ σε συνεργασία με τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων και ανθρώπους του Πολιτισμού που ενδιαφέρονται για τον τόπο  όπως ο κ. Σιούφας Παύλος, ο κ Φλωρίδης Απόστολος,  η κα Νότα Μακρυγιάννη και άλλοι σίγουρα που θέλουν και υπάρχουν .-

15) Το πρώτο εργοστάσιο ζαχάρεως στα Βαλκάνια και το ποιο σύγχρονο στην Ευρώπη  πρέπει άμεσα να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να μπει σε κάποιο πρόγραμμα  ανάδειξης και γιατί όχι να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό των ερειπίων το Αγροτικό  Βιομηχανικό Μουσείο για ολόκληρη την Θεσσαλία σε κάθε περίπτωση σε πρώτη φάση θα πρέπει να καθαριστεί ο χώρος και να αναδειχθούν τα κτίρια όπως είναι σήμερα με μια πινακίδα με την ιστορία του.

16) Πρέπει επίσης να γίνει μια τεράστια προσπάθεια από τον Δήμο Μουζακίου, την Κοινότητα Μουζακίου, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σύλλογο Γυναικών και όλους τους φορείς του Μουζακίου, με την συνεργασία  του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα το νέο κτίριο που αγόρασε ο Δήμος μας και να φιλοξενήσει  το Λαογραφικό Μουσείο Μουζακίου και να αποτελέσει το Μουσείο αυτό στην έδρα του Δήμου μας βασικός προορισμό για κάθε επισκέπτη της περιοχής μας και για να γίνει αυτό θα πρέπει με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ  να συσταθεί επιτροπή 5 ατόμων η οποία θα διαχειριστεί την κατασκευή του Λαογραφικού και στη συνέχεια την λειτουργία του  και θα πρότεινα για πρόεδρο της επιτροπής την Κα Μακρυγιάννη Πλακιά Νότα

17) Η καθαριότητα που είναι ο πολιτισμός ενός τόπου, να αποτελέσει προτεραιότητα για το Μουζάκι, το Αγναντερό, το Φανάρι αλλά και για όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα, η συμφωνία με την εταιρία καθαρισμού να επανεξεταστεί σε νέα βάση και με αμοιβαίο σεβασμό και συνεχή έλεγχο να υλοποιείτε το πρόγραμμα έτσι ώστε να έχουμε καθαρή πόλη και καθαρά χωριά.

18)  Να σταθεί αρωγός ο Δήμος μας στην εκπαιδευτική κοινότητα, φροντίζοντας τις σχολικές εγκαταστάσεις και εξασφαλίζοντας τον κατάλληλο σύγχρονο εξοπλισμό για την εξέλιξη των παιδιών και στηρίζοντας κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα και κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των εξοπλισμών των Σχολείων να είναι αποδεκτές μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες .-

19) Να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικών κτιρίων και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κάθε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο για μικρά και μεγάλα έργα.

Και το σημαντικότερο άμεσα να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η πλήρη ανακαίνιση της Μαθητικής Εστίας ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά εργαλεία του Δήμου μας  Το έργο αυτό θα πρέπει να αποτελέσει πρώτο στόχο για την νέα Διοίκηση του Δήμου μας τον Οκτώβριο.

20) Και να μην ξεχνάμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα, η απαίτηση εκ μέρους του Δημοσίου ενός  χρέους 2.486.982,00 ευρώ (βασική οφειλή 680.000 ευρώ) των κοινοτήτων Γελάνθης και Λαζαρίνας που δυστυχώς κληρονόμησε ο Δήμος Μουζακίου από την εποχή της λειτουργίας των κοινοτήτων το 1985.

21) Άφησα για το τέλος το μικρό  γεφυράκι του Αργύρη  80 ετών κατά ταλαιπωρημένο από τα μεγάλα οχήματα των εταιριών ΔΗΕ- ΤΕΡΝΑ –ΘΕΟΝΗ Θέλω να  πιστεύω  ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής των τριών αυτών σημαντικών εταιριών   και με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε λίγες ημέρες το γεφύρι αυτό των 12 μέτρων θα μπορούσε να  αντικατασταθεί από ένα καινούργιο και ασφαλές γεφύρι διπλής κατεύθυνσης .-

Τα υποστυλώματα   που μπήκαν είναι μπρος γκρεμός  και πίσω ρέμα αν αφαιρεθούν δεν θα αντέξει η γέφυρα  στην διέλευση βαρέων οχημάτων και αν δεν αφαιρεθούν τα ορμητικά νερά θα παρασύρουν όχι μόνο το γεφυράκι αλλά και το σπίτι και το ξυλουργείο .-

 Ηλίας Κωνσταντίνου Μπάλλας
Total
0
Shares