Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συνδεδεμένη η Ασημίνα Σκόνδρα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα το γραφείο του Υπουργού κ. Αποστόλου, επισκέφθηκε χθες η πρ. Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν να διαμαρτυρηθεί για το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε με την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, λόγω των προβλημάτων με την τηλεπισκόπηση και που έπληξε βάναυσα το νομό Καρδίτσας.

Παράλληλα, να μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια των παραγωγών, για την άδικη ταλαιπωρία που υποβάλλονται, αλλά και την καθυστέρηση των χρημάτων που εναγωνίως περίμεναν.  Κυρίως όμως  να προτείνει τρόπους, έτσι ώστε να αποφευχθεί επιπλέον καθυστέρηση και να πληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι δικαιούχοι.

 Η κ. Σκόνδρα εκτιμά ότι, αν οι ενστάσεις ακολουθήσουν τη συνήθη μέθοδο, θα υπάρξει μεγάλη αργοπορία,  η οποία θα είναι εις βάρος των αγροτών. Γι’ αυτό πρότεινε να γίνει διασταύρωση των στοιχείων, χρησιμοποιώντας τα τιμολόγια πώλησης των προϊόντων, όπως και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ στις περιπτώσεις που υπάρχουν.

Με τον τρόπο αυτό, θα αποκατασταθούν πολύ γρήγορα τα όποια λάθη και θα μπορέσουν να πιστωθούν αμέσως οι λογαριασμοί των παραγωγών.

Ταυτόχρονα δε, οι αρμόδιες υπηρεσίες, μπορούν να εξετάσουν τις ενστάσεις με τη συνήθη διαδικασία και εάν διαπιστωθεί περίπτωση απάτης, να επιβληθεί η ανάλογη ποινή.

Η πρώην Βουλευτής επεσήμανε ότι οι αγρότες, λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης , αλλά και της ασυνέπειάς της στην καταβολή των πληρωμών,  βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Αφ’ ενός δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καλλιεργητικές υποχρεώσεις της περιόδου που διανύουμε (αγορές εφοδίων και σπόρων κ.α.), με αποτέλεσμα να μείνουν άσπαρτα χωράφια, αφ’ ετέρου αντιμετωπίζουν και τεράστιο βιοποριστικό θέμα, καθώς οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες.

Απ’ την πλευρά της η ηγεσία του Υπουργείου, δεν φάνηκε πρόθυμη να ακούσει και να υιοθετήσει λύσεις που θα έβγαζαν από τα αδιέξοδα τους αγρότες.

Σύμφωνα με την κ. Σκόνδρα, «η ευαισθησία της αριστερής κυβέρνησης, αρχίζει και τελειώνει στα λόγια. Οι πράξεις υποδηλώνουν την αδιαφορία, την ανικανότητα και την αναλγησία για όλες τις κοινωνικές τάξεις, μη εξαιρουμένου ούτε καν του πρωτογενή παραγωγικού ιστού της χώρας, που δεν είναι άλλος από τους αγροτο-κτηνοτρόφους».




Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα για το Πάσχα της κ. Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Next Article

Με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ν.Δ. μόνη ελπίδα για τη χώρα