Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο Μουζάκι χτυπάει η «καρδιά» της χορωδιακής Ελλάδας!!!

 

Συνέντευξη τύπου για το νέο κύκλο του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ

Στο Ξενοδοχείο Mouzaki Palace & Spa φιλοξενούνται πλέον οι εκδηλώσεις του 36ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, καθώς μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στην Καρδίτσα, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Μουζάκι με την αρωγή του Δήμου Μουζακίου.

Με αφορμή την έναρξη του νέου Φεστιβαλικού κύκλου, δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, ο Μαέστρος, Καθηγητής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Νίκος Ευθυμιάδης, ο γνωστός παρουσιαστής κ. Αλέξης Κωστάλας και η Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Νίς Σερβίας κ. Σουζάνα Κόστιτς.

Άπαντες εξήραν την σημαντικότητα της διοργάνωσης του Διεθνούς χορωδιακού Φεστιβάλ στο Νομό μας και ιδιαίτερα σε μια περιφερειακή πόλη, στο Μουζάκι, καθώς – όπως τονίστηκε – η αποκέντρωση των μουσικών εκδηλώσεων συμβάλλει στην διάχυση της χορωδιακής παιδείας σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα της περιοχής.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ειδικότερα, στην συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γ. Κωτσός:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Νομό μας, καθώς ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 36ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας. Πρόκειται για έναν μοναδικό στο είδος του θεσμό για όλη την Θεσσαλία, μα και για την Ελλάδα. Έχει μεγάλη ιστορία στην περιοχή μας, αφού υπό την ασφαλή καθοδήγηση του συντοπίτη μαέστρου και καθηγητή κ. Νίκου Ευθυμιάδη, διεξάγεται από το 1983 και για 36 συνεχή έτη με επιτυχία! Η προσφορά αυτής της φύση καλλιτεχνικής διοργάνωσης στον πολιτισμό του τόπου μας είναι αναμφισβήτητα πολύτιμη και αποτελεί μοναδική παρακαταθήκη για την περεταίρω ενίσχυση και ανάπτυξη της μουσικής παιδείας. Επιπλέον, το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί για τα πολλά ταλέντα που διαθέτει ο Νομός μας, μια σπάνια ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τον καλύτερο εαυτό τους, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη πανδαισία ήχων και ασμάτων. Ως Καρδιτσιώτης αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που στο Νομό μας καταφέρνουμε με συνεργασία και αλληλοβοήθεια, να διατηρούμε ακμαία στον χρόνο μια διοργάνωση τόσο μεγάλου βεληνεκούς. Ως Δήμαρχος Μουζακίου θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που το δεύτερο μέρος των Φεστιβαλικών εκδηλώσεων πραγματοποιείται στο Μουζάκι κι’ έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες μας να βιώσουν πολλές πτυχές του χορωδιακού τραγουδιού και την ιδιαίτερη μουσική ευδαιμονία που κρύβει. Παρά την σοβούσα κρίση και τις πολλές αντικειμενικές δυσκολίες και φέτος για  πέντε ημέρες η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας χτυπά δυνατά στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Εύχομαι και ελπίζω, οι μουσικοί παλμοί της να είναι τόσο δυνατοί ώστε να ευαισθητοποιήσουν επιτέλους την κεντρική εξουσία να στρέψει το βλέμμα της στα πλούσια καλλιτεχνικά δρώμενα του Νομού μας και να ενισχύσει όλες τις ποιοτικές διοργανώσεις όπως το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, που αποδεδειγμένα προάγουν τον πολιτισμό στη χώρα μας».

Ο Νίκος Ευθυμιάδης Μαέστρος Καθηγητής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας:

«Είναι σημαντικό γεγονός η υλοποίηση εκδηλώσεων του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας εκτός των τειχών και ειδικά στο Μουζάκι όπου υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση από τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Κωτσό για την υποστήριξή του. Βέβαια υπάρχει και μια πολύ όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων που το φιλοξενεί στο ξεχωριστό Μouzaki Palace & Spa Hotel. Η αποκέντρωση των χορωδιακών εκδηλώσεων διαχέει τον πολιτισμό σε ευρύτερα στρώματα της περιοχής και ιδιαίτερα στο Μουζάκι, όπου έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί πια σταθερά τους. Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να μην επιδιώκει τον εύκολο εντυπωσιασμό, αλλά να καλλιεργεί την ουσία της παιδευτικής διαδικασίας, επιμορφώνοντας και εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα το κοινό».

Αλέξης Κωστάλας Παρουσιαστής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε όλοι εδώ στο Μουζάκι, στο 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας. Σε αυτή την προσπάθεια που έχει εμπνευστεί ο Αρχιμουσικός κ. Νίκος Ευθυμιάδης, συμμετέχουν όλοι εθελοντικά διότι τέτοιες προσπάθειες είναι σημαντικές για όλη τη Θεσσαλία αλλά και ευρύτερα για τη χώρα μας. Η Καρδίτσα έχει μια σημαντική πολιτιστική παράδοση – μην ξεχνάμε το Διεθνές Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου – και οι προσπάθειες του κ. Ευθυμιάδη, συγκεκριμένα το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, τοποθετούν πλέον την Καρδίτσα στον διεθνή μουσικό χάρτη».

Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νις Σερβίας Σουζάνα Κόστιτς:

«Ο Νίκος Ευθυμιάδης είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα και για τη Σερβία καθώς έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην προώθηση του Χορωδιακού Φεστιβάλ, αλλά και στην ενδυνάμωση της φιλίας της χώρας μου με την Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι προκειμένου να υποστηρίξουμε το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση για την Ελλάδα, το Νομό Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή».




Total
0
Shares
Previous Article

''Βούλιαξε'' από πεζοπόρους και ορειβάτες η Αργιθέα

Next Article

ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο "δύο μέτρα δύο σταθμά"

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”