Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο Μαυρομμάτι η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας»

Στο Μαυρομμάτι η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας»

Δήμος Μουζακίου: Στο Μαυρομμάτι η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, ο Δήμος Μουζακίου και το ΝΠΔΔ Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα, τιμώντας την μνήμη του Γεωργίου Καραϊσκάκη παρουσιάζουν στην γενέτειρα του ήρωα το Μαυρομμάτι την θεατρική παράσταση με τίτλο: «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/08, στις 21:30 στην κεντρική πλατεία Μαυρομματίου.

Στο Μαυρομμάτι η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας»

Η παράσταση αφορά στη ζωή και το έργο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης. Η ιδιοτυπία του έργου είναι πως ο βασικός χαρακτήρας, ο Καραϊσκάκης, παρουσιάζεται εκ γραφής χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης και ηρωοποίησης, αλλά η προσέγγισή του γίνεται με βάση κοινωνιολογικά και ψυχολογικά στοιχεία, ένα αποτέλεσμα έρευνας μηνών στο πρόσωπό του, που έδωσε την ευκαιρία στο έργο να περιλαμβάνει σκηνές που ζωντανεύουν αληθινά γεγονότα με την πρωτοτυπία των διαλόγων γραμμένων στην καθομιλουμένη γλώσσα της Επανάστασης.

Συντελεστές:

Συγγραφή – Ιστορική έρευνα: Γιάννης Κωσταράς

Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Μουσική επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια

Διδασκαλία χορού: Πέτρος Γάλλιας

Σκηνικά: Marcelo

Κοστούμια: Μάγδα Καλέμη

Ερμηνεύουν: Μάκης Αρβανιτάκης, Γιάννης Κωσταράς, Κων/νος Μπάζας, Θάνος Ζήκας, Κων/ νος Σπυρόπουλος, Κων/νος Ζωγραφόπουλος, Ιορδάνης Κελέσης, Ηλίας Μενάγιερ, Θανάσης Σκόπας. Στον ρόλο του αφηγητή ο Κώστας Αρζόγλου. Καραϊσκάκης: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γκόλφω: Ιωάννα Πηλιχού, Μαριώ: Φιλίτσα Καλογεράκου.




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση: Πρόταση ψηφίσματος στο Π.Σ Θεσσαλίας για το πρόγραμμα αθλητισμός για όλους

Next Article
mpizios pasialis basket

Παραμένει στον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής», ο Ραφαήλ Μπίζιος!