Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου το φετινό Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων και Νεανίδων (Κ20) το διήμερο 22-23 Απριλίου

ellinorwmaiki pali Mouzaki

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου το φετινό Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων και Νεανίδων (Κ20) το διήμερο 22-23 Απριλίου

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου διεξάγεται σήμερα και αύριο 22 – 23 Απριλίου 2023, το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής πάλης εφήβων και Ελευθέρας πάλης εφήβων και νεανίδων (Κ20) με συνδιοργανωτές το Δήμο Μουζακίου – ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα), την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας – Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.).

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως ακολούθως:

•​ Ελληνορωμαϊκή Πάλη: Σάββατο 22 Απριλίου 2023, Ώρα 11:00 π.μ.

•​ Ελευθέρα & Γυναικεία Πάλη: Κυριακή 23 Απριλίου 2023, Ώρα 11:00 π.μ.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο, τον Ολυμπιονίκη μας κ. Κώστα Θάνο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου και του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) κ. Μαρία Καραμπέκου δώσαμε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Μουζακίου κατά την οποία αναδείχθηκε η σημαντικότητα της διοργάνωσης. Σε αυτή παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπακώστας και ο κ. Στέφανος Παπαστεργίου, προπονητής του συμμετέχοντα στη διοργάνωση, συντοπίτη αθλητή πάλης κ. Δημήτρη Παπακώστα.

Στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων και Νεανίδων (video)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ειδικότερα:

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη διοργάνωση του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πάλης Κ20 στο Νομό μας. Καλωσόρισε στο Μουζάκι όλες/ους τις/τους αθλήτριες/ες, τους προπονητές και τους συνοδούς τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την τελική επιτυχία. Όπως είπε, από την πρώτη επαφή που υπήρξε μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθη, του Ολυμπιονίκη κ. Κώστα Θάνου και του ιδίου, το κλίμα ήταν πολύ θετικό και τελικά συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση των αγώνων στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου. Ο κ. Νούσιος πρότεινε στενότερη συνεργασία με την ΕΛ.Ο.Π. για να διοργανώνονται κάθε χρόνο στους Δήμους του Νομού τέτοιοι μεγάλοι αγώνες.

Ο Ολυμπιονίκης κ. Κώστας Θάνος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου για τη φιλοξενία του πρωταθλήματος και των αθλητικών αποστολών που συμμετέχουν και τον Αντιπεριφερειάρχη για τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διοργάνωση. Επισήμανε δε, ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης Κ20 είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην εν λόγω κατηγορία, όπου θα λάβουν μέρος γύρω στους 250 αθλητές με τους προπονητές, τους συνοδούς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής να αυξάνουν το σύνολο των επισκεπτών περίπου στους 350. «Πρόκειται, – τόνισε ο Ολυμπιονίκης -, για μια συνεργασία που προάγει τον αθλητισμό και την πάλη, αλλά συμβάλλει κιόλας στην ενίσχυση – ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού που τα τελευταία χρόνια διαγράφει αξιοσημείωτη αναπτυξιακή πορεία στη χώρα και στο εξωτερικό». Ο κ. Θάνος αποκάλυψε την προσδοκία του, η διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος να αποτελέσει «οδηγό», ώστε να γίνονται κάθε χρόνο στο Νομό Καρδίτσας παρόμοιες διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς, εθνικού, η και διεθνούς επιπέδου».

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, δήλωσε υπερήφανος που ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τόσο μεγάλες διοργανώσεις πανελλήνιας, αλλά και διεθνούς εμβέλειας.

Αυτό το διήμερο, η καρδιά της Ελληνορωμαϊκής και της Ελευθέρας πάλης θα χτυπά στο Μουζάκι με εκατοντάδες αθλητές, προπονητές και συνοδούς να συμμετέχουν στους αγώνες. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που η περιοχή μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωσή της προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά. Καλωσορίζω και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Καρδιτσιώτη Ολυμπιονίκη κ. Κώστα Θάνο, σημαίνων στέλεχος της ΕΛ.Ο.Π., ο οποίος πρωτοστάτησε στο να γίνουν στο Νομό μας και στο Μουζάκι οι φετινοί πανελλήνιοι αγώνες Κ20. Εκφράζω ακόμη τις θερμές ευχαριστίες μου στην Αντιπεριφέρεια για τη στήριξη που παρέχει στο όλο εγχείρημα, αλλά και στην Ομοσπονδία διότι εμπιστεύθηκε στο Δήμο Μουζακίου τη μεγάλη διοργάνωση.

Ευχόμαστε όλοι από την καρδιά μας, στις/στους συμμετέχουσες/ντες αθλητριες/ές κάθε επιτυχία στον αγώνα τους και ανανεώνουμε το ραντεβού για το επόμενο διάστημα με την πραγματοποίηση νέας αθλητικής γιορτής στην περιοχή μας.
Total
0
Shares