«Στο φως του φεγγαριού…» Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

«Στο φως του φεγγαριού…» Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παραμένει ανοιχτή για τους επισκέπτες

«Στο φως του φεγγαριού…» Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας γιορτάζουν κάθε χρόνο με μουσικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα την πανσέληνο του Αυγούστου.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» διοργανώνει μουσική εκδήλωση την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 20:30 αφιερωμένη στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπό το σεληνόφως αγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι και μουσικές μελωδίες στην αυλή του μουσείου. Συγκεκριμένα, θα ερμηνευτούν τραγούδια των: Μίκη Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Πλέσσα, Σπανού, Βαμβακάρη, Καλδάρα, Θαλασσινού. Το μουσικό σχήμα του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών Λάρισας απαρτίζουν: Άννα Αγραφιώτη (τραγούδι), Δέσποινα Πατσιατζή (τραγούδι), Ντίνα Κωνστάντου (τραγούδι), Κώστας Κουτές (τραγούδι), Στάθης Σταμελόπουλος (τραγούδι-μπαγλαμά), Αχιλλέας Μοχλούλης (πλήκτρα), , Γιάννης Πατσιώλης (μπουζούκι- τραγούδι), Κώστας Χατζής (κιθάρα).

Σημειώνεται ότι, όπως κάθε χρόνο, οι εκθεσιακοί χώροι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα θα είναι ανοιχτοί μέχρι τις 12 το βράδυ για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Οι εκθέσεις που μπορεί να επισκεφθεί το κοινό είναι : «Ο τόπος η ιστορία οι άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα Επανασύνδεση», «Σπύρος Βασιλείου Α. Τάσσος», «Larissa mea dulcissima Γλυκυτάτη μου Λάρισα», «Παράλληλοι Βίοι», «Η μνήμη της πόλης Λάρισα κατοχή Απελευθέρωση 1941-1944» και «Ανακαλύπτοντας τους μεγάλους ζωγράφους».   Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν δροσερά ποτά στο καφέ – μπαρ του μουσείου μέχρι αργά.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.  Κατσίγρα.

  1. t. 2410623615

Email: info@katsigrasmuseum.gr

www.katsigrasmuseum.gr

Total
0
Shares