Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο Φανάρι η τίμια κάρα του Αγίου Σεραφείμ

Στο Φανάρι, στον τόπο Μαρτυρίου του Αγίου Σεραφείμ, μεταφέρθηκε η κάρα του Αγίου το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, όπου και τελέστηκε ο Πανηγυρικὸς Αρχιερατικὸς Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Μετά τη Λειτουργία η κάρα του Αγίου μεταφέρθηκε στην Καρδίτσα με ενδιάμεσες στάσεις στο ύψος του Παλαιοχωρίου και στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στην οδό Φαναρίου. Η επίσημη υποδοχή έγινε έναντι του ξενοδοχείου Άρνη στην Καρδίτσα από όπου ξεκίνησε και η Λιτανεία για να καταλήξει στον Μητροπολιτικὸ Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου καὶ Ελένης όπου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου καὶ Ωρωπού κ. Κυρίλλου. Στη συνέχεια η τίμια κάρα μεταφέρθη  στον Ι.Ν. Αγ. Σεραφεὶμ Καρδίτσης (Μετόχιον Ι. Μ. Κορώνης) όπου και έγινε Ιερὰ Αγρυπνία.

Η κάρα του Αγίου Σεραφείμ μεταφέρεται κάθε χρόνο στη γιορτή των μυροφόρων από το 1927, όταν την άνοιξη τότε επικρατούσε μεγάλη ξηρασία σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και ειδικά στο νομό Καρδίτσας. Τότε ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιεζεκιήλ είπε στον ηγούμενο Κορώνης να πάρει την κάρα του Αγ. Σεραφείμ και να πάει στο Φανάρι, όπου και ο τόπος μαρτυρίου.

Αυτό συνέβη παραμονή της γιορτής των μυροφόρων Σάββατο. Ο ηγούμενος πήρε την κάρα του Αγίου και πήγε στο Φανάρι στον τόπο Μαρτυρίου του Αγίου. Εκεί τον περίμενε ο Μακαριστός ιερέας του δήμου Ιθώμης και πλήθος κόσμου. Έγινε Θεία Λειτουργία και τελειώνοντας κατευθύνθηκαν για την Καρδίτσα στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Τέλεσε λειτουργία και την άλλη μέρα έγινε λιτανεία. Δεν πρόλαβε να τελειώσει η λιτανεία και άνοιξαν οι ουρανοί. Ο Άγιος έκανε για μία ακόμη φορά το θαύμα του.

Από την ημέρα εκείνη οι Καρδιτσιώτες γιορτάζουν τον Άγιο και πολιούχο του νομού. Κάθε Κυριακή των Μυροφόρων, λόγω του ότι στις 4 Δεκεμβρίου ημέρα γιορτής του χιονίζει η βρέχει και οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Απόστολος Φλωρίδης

agios_serafeim_13

agios_serafeim_12

agios_serafeim_11

agios_serafeim

agios_serafeim_2

agios_serafeim_8

agios_serafeim_3

agios_serafeim_4

agios_serafeim_5

agios_serafeim_6

agios_serafeim_7

agios_serafeim_9

agios_serafeim_10




Total
0
Shares
Previous Article

«Καλή επιτυχία παιδιά!!!»

Next Article

Ευχές του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Β. Τσιάκου για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…
dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…