Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο ανακαινισμένο Λύκειο Μουζακίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος. Αγοραστός

Την αντικατάσταση της στέγης και των κουφωμάτων του λυκείου Μουζακίου ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε τις συνθήκες διδασκαλίας για την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα στο Μουζάκι»

Το λύκειο του Μουζακίου επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μαζί τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο και τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό, στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Το έργο ήταν προϋπολογισμού: 180.000 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ολοκληρώσαμε ένα έργο προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και βελτιώνουμε τις συνθήκες διδασκαλίας για την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα στο Μουζάκι».
Ο κ. Β. Τσιάκος, ανέφερε από την πλευρά του: «Σε μια δύσκολη οικονομική  συγκυρία η Περιφέρεια επενδύει σε υποδομές, στηρίζοντας την εκπαίδευση και τη μόρφωση των παιδιών».

Ο κ. Γ. Κωτσός δήλωσε: «Παραδίδουμε στη μαθητική νεολαία του Μουζακίου ένα πλήρως ανακαινισμένο σχολείο, αναβαθμίζοντας τη δημόσια παιδεία. Κάθε επένδυση στην παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον. Και όλα αυτά χάριν στην συνεργασία Περιφέρειακής και Δημοτικής Αρχής».

Το έργο περιλάμβανε την αντικατάσταση τμήματος της στέγης στο Λύκειο Μουζακίου καθώς και αντικατάσταση κουφωμάτων και ανακαίνιση παλαιών χρωματισμών του διδακτηρίου. Επίσης κατασκευή πεζοδρομίου γύρω από το σχολείο όπου δεν υπάρχει και επίστρωση αυτών με χονδρόπλακες και επισκευή-ανακαίνιση  του συστήματος θέρμανσης.

Οι εργασίες έγιναν εφικτές αφού συντάχθηκαν οι απαραίτητες μελέτες και εγκρίθηκαν οι σχετικές οικοδομικές άδειες. Επιπλέον επιλύθηκε το θέμα της χρηματοδότησης η οποία αρχικά προβλέπονταν να προέλθει από τον ΟΣΚ ΑΕ, αλλά, μετά την κατάργησή του, το έργο χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Likeio-Mouzakiou-1




Total
0
Shares
Previous Article

Πανηγύρια στο Τρικαλινό Παζάρι!

Next Article

Ιερά αγρυπνία για το Γενέσιο Της Παναγίας