Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο 15ο Φεστιβάλ Χορού οι “Δρυάδες εν Πλω”

Οι Δρυάδες εν Πλω συμμετείχαν στο 15ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στη μεγάλη γιορτή του σύγχρονου χορού, που πραγματοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από την 1η Ιουνίου έως και τις 14 Ιουνίου 2016 τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, ταλαντούχοι νέοι αλλά και παλιότεροι καταξιωμένοι χορογράφοι, παρουσιάζουν όλες τις εξελίξεις της ελληνικής σκηνής, μέσα από αντιπροσωπευτικές δημιουργίες διάρκειας 10΄- 40΄, καλύπτοντας όλο το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού χορού.

Η Ομάδα, η μοναδική συμμετοχή της Θεσσαλίας, παρουσίασε το έργο “FEMINAM”, το Σάββατο 4 Ιουνίου στο κεντρικό θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Το έργο, που εμπνεύστηκε η χορογράφος Μαρία Καραπαναγιώτη, αποτελεί ένα ύμνο στη γυναίκα και παρουσιάζει τις διάφορες εκφάνσεις της. Τις αυθεντικές χορογραφίες της παράστασης συνόδευσε πρωτότυπη μουσική του Χρήστου Διαμαντή και του Ανδρόνικου Τρούκη.

Οι θεατές φανερά ικανοποιημένοι υπογράμμισαν τη συνέπεια και την ευαισθησία μιας επαρχιακής ομάδας που επί 7 συνεχή χρόνια έχει παρουσία στο θεσμό του Φεστιβάλ με αξιόλογες δουλειές και δηλώνει δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που συνεχάρησαν την κα Καραπαναγιώτη για τις δράσεις της Ομάδας και για την επιτυχημένη διοργάνωση της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού, καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι συντελεστές

Ποίηση – Εικαστικά: Ιωάννης Τρούκης

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Μαρία Καραπαναγιώτη

Χορογραφίες: Συνεργασία Ομάδας

Ερμηνεία: Έφη Καρανάσιου, Νίνα Καραπαναγιώτη, Λίλα Βαρελά, Λίλη Καραπαναγιώτη, Μαρία Κρανά, Βένια Μπαλταδώρου, Βάνα Λιάκου, Δήμητρα Σακκά, Σωτηρία Ρουβολή (κλακέτες)

Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Διαμαντής, Ανδρόνικος Τρούκης

Σχεδιασμός φωτισμού: Θωμάς Οικονομάκος

dryades_en_plo_4

dryades_en_plo_3

dryades_en_plo_2

dryades_en_plo_7

dryades_en_plo_6

dryades_en_plo_5




Total
0
Shares
Previous Article

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα κινητής αστυνομικής μονάδας Καρδίτσας

Next Article

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών Οικιακής Οικονομίας

Related Posts