Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ τις αρνητικές οικονομικές επιδόσεις της Επιχείρησης

 

Ερώτηση του Κώστα Τσιάρα στη Βουλή

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη  κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας με αφορμή τις σοβαρές αιχμές κατά των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που άφησε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν 20 συνολικά Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνεται πως «o διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρος της ΔΕΗ απέδωσε τις αρνητικές οικονομικές επιδόσεις της Επιχείρησης σε συγκεκριμένες αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες του νυν και του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας»  κάνοντας λόγο για ζημιά που ξεπερνά συνολικά το 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι Ερωτώντες Βουλευτές επικαλούνται την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης σε κυριακάτικη εφημερίδα σύμφωνα με την οποία οι έκτακτες δαπάνες της ΔΕΗ το 2015-2018 ανήλθαν σε € 1.200 εκατ. περίπου.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκαναν αναφορά σε συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης που διόγκωσαν τα βάρη της Επιχείρησης. Ανέφεραν, μάλιστα, μεταξύ άλλων την απόφαση του νυν υπουργού ενέργειας Γ. Σταθάκη για την κάλυψη τους ελλείμματος για τις ΑΠΕ ύψους  574 εκατ. ευρώ,  τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ 315 εκατ. ευρώ, καθώς και την πολύκροτη υπόθεση ENERGA -HELLAS POWER ύψους 128 εκατ.

«Με όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κατηγορεί εμμέσως τους κ. Σταθάκη και Σκουρλέτη ότι αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της ΔΕΗ που μέσα σε τρία χρόνια, από το 2015 έως το 2018, έχει εξελιχθεί από μια ισχυρή, κερδοφόρα και βιώσιμη εταιρεία, σε μια επιχείρηση «φάντασμα» με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αβέβαιο μέλλον», σημειώνουν οι ερωτώντες Βουλευτές. Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πως «επιλέγει να κλείσει τα μάτια μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα και συνεχίζει να παρακολουθεί μοιρολατρικά την περαιτέρω απαξίωση της ΔΕΗ, χωρίς να παραθέτει κάποιο σχέδιο διάσωσης».

«Ο κ. Σταθάκης οφείλει σε κάθε περίπτωση να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον Πρόεδρο της εταιρείας ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν στη ΔΕΗ πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, οδηγώντας την εταιρεία σε ζημιές. Ακόμη περισσότερο -και επειδή τυχόν μια κατάρρευση της ΔΕΗ θα παρασύρει μαζί της και το σύνολο της οικονομίας- οφείλει άμεσα να εξηγήσει τι προτίθεται να κάνει ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα των πολιτών και του δημόσιου και να μπει επιτέλους φρένο στη διαρκή απαξίωση της ΔΕΗ» καταλήγουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.




Total
0
Shares
Previous Article

Συλλυπητήρια του Συλλόγου διδασκόντων 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου

Next Article

Στην πόλη της καινοτομίας το 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για την πρόληψη του καπνίσματος

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”