Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Στις αποκαλύψεις του έμπειρου Φώτη Αλεξάκου θα υπάρξουν απαντήσεις;

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

|. Στο σημερινό άρθρο του ο Φώτης Αλεξάκος-που έχει μια πλούσια και μακρά διαδρομή στα πολιτικά δρώμενα της Καρδίτσας ( Νομάρχης – Δήμαρχος πόλης- Έμπειρος Μηχανικός στην Δνση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας – κ.α)-πραγματεύεται ένα πολύ λεπτό και σοβαρό θέμα για την Πολιτική και τους Πολιτικούς ,για τους Αυτοδιοικητικούς και Στελέχη Υπηρεσιών που επιβλέπουν έργα και υπογράφουν για την πληρωμή αναδόχων εργολάβων.

• Προβαίνει σε μεγάλες αποκαλύψεις με τεκμηριωμένο τρόπο λόγω της προσωπικής διαδρομής και άριστης γνώσης του αντικειμένου των απευθείας αναθέσεων και των δημοπρασιών.

• Καταγγέλλει ότι στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας – προσωπική του εμπειρία- απομακρύνθηκε από τη θέση του επιβλέποντα ( προφανώς με άνωθεν πολιτικές εντολές) εξ αιτίας διαμαρτυρίας ενός εργολάβου για την αυστηρότητα του στον τρόπο πληρωμής σε έργο αποκατάστασης ζημιών …..

*( Θα είχε ενδιαφέρον να προσδιορίσει χρονικά την επέμβαση ανωτέρων υπέρ ανάδοχου εργολάβου που δυσανασχέτησε από την καλή επίβλεψη του Μηχανικού Φώτη Αλεξάκου …..).

• Μιλάει για το μεγάλο σκάνδαλο των υπερβολικών ” απευθείας αναθέσεων ” ,το μικρό ποσοστό έκπτωσης και την ελλιπή επίβλεψη των έργων….

Για μελέτες προβληματικές και αδιαφάνεια πλήρη για ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ…..

• Κλείνει το βαρυσήμαντο άρθρο του με τα λόγια του Άμλετ :” κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας”…!• Κάνει έκκληση να σταματήσει η ροή αδιαφανούς χρήματος μέσω απευθείας αναθέσεων…..

—————————-

||. Έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει και εμείς ότι οι Πολιτικοί – Αιρετοί πρέπει και να είναι και να φαίνονται έντιμοι! Όπως η γυναίκα του Καίσαρα….

Ότι η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων είναι μεν νόμιμη- νομότυπη , αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πλήρης ενημέρωση όλων των πλευρών.

Είναι σαν την δοσολογία στην Φαρμακολογία:

 Μικρότερη ποσότητα δεν ωφελεί…. μεγαλύτερη σκοτώνει ( δηλητήριο).

Έχουμε δημόσια κάνει επισημάνσεις για το  καθεστώς που επικρατεί στην επίβλεψη έργων νομαρχιακής ευθύνης ,την πλημμέλεια στους ελέγχους ποιότητας των εργασιών, στην μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων από ανάδοχους εργολάβους ,οι οποίοι δίνουν υπερβολικά ποσοστά έκπτωσης ( άνω του 50%) και μετά αθετούν τις υποχρεώσεις τους , καθυστερούν την εγκατάσταση και έναρξη και γενικά δίνουν την εντύπωση ότι είναι ….. “κράτος εν κράτει”….& ποτέ δεν υφίστανται έλεγχο και κυρώσεις….

|||. Παραδείγματα πολλά – ενδεικτικά:

1. Μη εγκατάσταση της δεύτερης εργολαβίας από Λίμνη Στεφανιάδας έως Αετοχώρι με πιστώσεις Υπουργείου Υποδομών- Ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού 9 ,που βγαίνουν με κόπο και πολύ αγώνα αλλά δεν μετουσιώνονται σε έργα που έχει ανάγκη η ορεινή Αργιθέα.

Εγκρίθηκε η πίστωση το 2018- ακόμη δεν μπήκε ο εργολάβος…..!

Ουδεμία ενημέρωση από την υπεύθυνη Περιφέρεια Θεσσαλίας ,την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και την Δνση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας,παρά τα γραπτά μας αιτήματα ,κατά παράβαση νόμων και δεοντολογίας.

Ουδεμία κύρωση στην υπαίτια Εταιρεία.

2. Στην πρώτη εργολαβία Ασφαλτόστρωσης από Διασταύρωση Σπηλιάς έως Λίμνη Στεφανιάδας της ίδιας επαρχιακής οδού 9, ποτέ δεν έφθασε η Ασφαλτόστρωση έως τη Λίμνη Στεφανιάδας και τοιχεία αντιστήριξης έχουν καταρρεύσει πριν παραδοθεί το έργο….

Ουδεμία ενημέρωση και πάλι και κανένας ουσιαστικός έλεγχος από επιβλέπουσα Υπηρεσία.

Οι τοπικές αρχές ούτε αυτές έχουν δημοσιοποιήσει στους δημότες και την κοινή γνώμη κάτι σχετικό…..

Ο κόσμος διερωτάται: τα χρήματα της Πολιτείας πιάνουν τόπο;

3. Πετάχτηκαν χρήματα από την περιφέρεια για εργασίες στεγανοποίησης των πέντε οδικών Σηράγγων Συκιάς ( που έχει αφήσει ημιτελείς παρατημένες η ΔΕΗ, ως γνωστόν) και έργο δεν έγινε…..

Τα νερά στάζουν…..οι κίνδυνοι υπαρκτοί για διερχόμενους οδηγούς να πέσουν βράχοι επί των κεφαλών…..

Ποιοί έκαναν την επίβλεψη και ποιοί υπέγραψαν την… ” καλή εκτέλεση”;

Ουδεμία Αντιπολίτευση ή άλλος Φορέας έχει παρέμβει…..!

4. Ασφαλτόστρωση τμήματος από Νεχώρια – Κελάρια και έως Αργύρι με επιβλεπουσα Υπηρεσία την Δνση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας.

Λακούβες, κακοτεχνίες , πλημμελής έλεγχος στην υπόβαση της ασφάλτου…..

Φθορές και κίνδυνοι για διερχόμενους οδηγούς.

Ελλιπή μέτρα άμεσης αποκατάστασης των κακοτεχνιών……

|V. Ελπίζουμε τώρα που τα κυριότερα οδικά έργα  στον Δήμο Αργιθέας τα έχει υπό την εποπτεία του το Υπουργείο Υποδομών ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί!

Όμως απαιτείται και επιβάλλεται και οι τοπικοί άρχοντες ,οι Αιρετοί ,οι Κοινοτάρχες και οι ενεργοί πολίτες να προσέχουν ,να παρατηρούν τα εκτελούμενα έργα και να αναφέρουν κάθε παρατυπία ή κακοτεχνία…..

Οι Υπεύθυνοι να απαντούν και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη , αποτελεί ρητή δέσμευση και υποχρέωση τους!

Εκλέγονται από τους πολίτες και λογοδοτούν σε αυτούς!

* Θα ιδρώσει….το αυτί κανενός αρμοδίου;

* Ο εμπειρότατος Φώτης Αλεξάκος-έθεσε τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων….

* Παρατάξεις Αντιπολίτευσης υπάρχουν ; Ασκούν τον θεσμικό τους ρόλο , στον Νομό Καρδίτσας  και Περιφέρεια Θεσσαλίας;

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
Αξιοποίηση της μελέτης του Φράγματος Μουζακίου

Αξιοποίηση της μελέτης του Φράγματος Μουζακίου

Next Article
kokkalanis Ispania rsx

«Χάλκινος» ο Κοκκαλάνης στο Παγκόσμιο RS:X στο Κάντιθ της Ισπανίας

Related Posts