Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στις 21/8 ξεκινά την προετοιμασία του ο Α.Σ.Καρδίτσας

Στις 21/8 ξεκινά την προετοιμασία του ο Α.Σ.Καρδίτσας ενόψει της πρόκλησης της Α2 Εθνικής

Πρεμιέρα τη Δευτέρα

Με στόχο να ανταποκριθεί πλήρως στην ιστορική πρόκληση, ξεκινά τη Δευτέρα την προετοιμασία της, η ανδρική ομάδα του Α.Σ.Καρδίτσας. Το πρόγραμμα των προπονήσεων έχει ήδη καταρτιστεί από τον προπονητή Λευτέρη Καλογήρου και το συνεργάτη του Κώστα Κομποδιέτα, με στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη τη νέα σεζόν. Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής που ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου, θα βρει την ομάδα της πόλης μας σε μια κατηγορία με πολλές απαιτήσεις, με ισχυρό ανταγωνισμό, απέναντι σε ομάδες και αθλητές που έχουν γράψει μεγάλο μέρος της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ. Πριν την πρεμιέρα, οι “κυανόλευκοι” θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους και στο Κύπελλο Ελλάδας, στο οποίο θα μετέχουν απευθείας στη δεύτερη φάση.

Μπορεί ο Α.Σ.Κ. να είναι “πρωτάρης” στην κατηγορία, όμως στην ομάδα υπάρχει πίστη και αισιοδοξία πως θα μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις σε μια ανταγωνιστική και πολύ δύσκολη κατηγορία. Ένα πρωτάθλημα με πολλές παγίδες, αλλά ταυτόχρονα και με μεγάλο οικονομικό βάρος, που πηγάζει τόσο από τον αγωνιστικό σχεδιασμό, όσο και από το πολύ αυξημένο λειτουργικό κόστος της κατηγορίας. Ο Α.Σ.Καρδίτσας κινείται με σύνεση και υπευθυνότητα, ποντάροντας πολλά στον καλύτερο συμπαίκτη της ομάδας, το φίλαθλο κόσμο της περιοχής μας. Για πρώτη φορά το μπάσκετ του νομού μας εκπροσωπείται σε τόσο υψηλό επίπεδο και η φετινή σεζόν θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη συνέχεια.

Προς ολοκλήρωση ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Ο Α.Σ.Καρδίτσας κατάφερε να διατηρήσει το βασικό του κορμό που οδήγησε την ομάδα στην άνοδο και ο οποίος αποτελείται από παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις από την Α2 Εθνική. Οι αρχηγοί Βαγγέλης Παπαδόπουλος και Σεραφείμ Θέος, αλλά και οι Θάνος Καμαριώτης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Γιώργος Τριχόπουλος που παρέμειναν έχουν όλοι τους στο ενεργητικό τους πολλές σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ οι νεαροί και διαρκώς βελτιωμένοι Κώστας Παππάς και Άρης Κουρέπης που επίσης ανανέωσαν, με όπλο την παρουσία τους σε Γ’ και Β’ Εθνική, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στην Α2.

Στο μεταγραφικό τομέα, ο Α.Σ.Κ. προχώρησε σε στοχευμένες κινήσεις ουσίας, με παίκτες που ταιριάζουν στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας και οι οποίοι έρχονται να δώσουν ταλέντο και ποιότητα στο ρόστερ. Οι κινήσεις που έγιναν από τη διοίκηση, ήταν απολύτως στοχευμένες με γνώμονες την ουσιαστική αγωνιστική ενίσχυση, αλλά και τη βιωσιμότητα της ομάδας. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν ο Σέρβος σέντερ Στέφαν Τζόρτζεβιτς, με τέσσερις σεζόν  πρωταγωνιστής στην Α2 Εθνική και ως ένας από τους κορυφαίους ψηλούς του πρωταθλήματος, ο -Καρδιτσιώτης στην καταγωγή- γκαρντ Σωκράτης Ψαρόπουλος, με συνεχόμενα αξιόλογη πορεία στην Α2, ο γκαρντ Θωμάς Αμπαράς, ένας από τους καλύτερους σκόρερ πέρυσι στη Β’ Εθνική, αλλά και οι νεαροί Γιάννης Βλάχος και Γιώργος Νάκης που θα δώσουν κι αυτοί ενέργεια και λύσεις στην περιφέρεια της ομάδας.

Για να ολοκληρωθεί το ρόστερ, θα γίνουν ακόμη μία έως δυο κινήσεις, προκειμένου η ομάδα να θωρακιστεί σε όλες τις γραμμές ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Στόχος του τεχνικού τιμ, είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με αθλητικότητα, φρεσκάδα, αλλά και ποιότητα και λύσεις σε όλες τις θέσεις. Μπορεί ο Α.Σ.Κ. να έχει έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους ηλικίας στην κατηγορία – με οκτώ παίκτες στους υπάρχοντες δώδεκα να είναι κάτω των 25 ετών- όμως οι περισσότεροι έχουν εμπειρίες στο πρωτάθλημα της Α2 και ταυτόχρονα, πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Τη Δευτέρα και η κλήρωση

Μαζί με την έναρξη της προετοιμασίας, ο Α.Σ.Καρδίτσας θα γνωρίζει τη Δευτέρα το πλήρες πρόγραμμα στο πρωτάθλημα, αλλά και την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην Αθήνα στο ξενοδοχείο “Κάραβελ” γίνεται το πρωί της Δευτέρας η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, αλλά και η αντίστοιχη διαδικασία του Κυπέλλου Ελλάδας.




Total
0
Shares
Previous Article

Πανικός στο «3ο Αντάμωμα Βατσουνιωτών» (φωτο-video)

Next Article

Τρίκαλα: Συνελήφθη 27χρονος με 25 κιλά κάνναβης